Εντυπωσιασμένα από τον πολιτισμό και τους ανθρώπους της Κοζάνης τα μέλη της ΕΛΑΤ

4 Min Read

Ιδιαίτερες ευχαριστίες στο Δήμο Κοζάνης και την Αντιδήμαρχο Τουρισμού

Περίπου 70 τροχόσπιτα και 150 άτομα βρίσκονται στην πόλη μας από τις 14 έως και τις 20 Μαρτίου στην περιοχή του Νιάημερου, από την Ελληνική Λέσχη Αυτοκινούμενων Τροχόσπιτων, για να απολαύσουν την Κοζανίτικη Αποκριά, τις ομορφιές, τα ήθη, τα έθιμα και τον πολιτιστικό πλούτο της Κοζάνης. 

Η κ. Γεωργία Σάλτα, αντιπρόεδρος της ΕΛΑΤ, μιλώντας στο «Χ», θέλησε να εκφράσει τις ευχαριστίες της προς το Δήμο Κοζάνης για τη φιλοξενία του και ιδιαίτερα στην Αντιδήμαρχο Τουρισμού κ. Κίκα Χατζημανώλη. «Είμαστε πολύ υποχρεωμένοι στο δήμο και στην αντιδήμαρχο, όχι μόνο για το χώρο που μας έδωσαν αλλά και για τη φιλόξενη διάθεση που έχετε όλοι οι Κοζανίτες και στο πρόσωπο του δημάρχου θέλουμε να ευχαριστήσουμε και όλους εσάς. Εμείς από τη Νότια Ελλάδα ξέρουμε πως οι Βορειοελλαδίτες είστε πιο ζεστοί άνθρωποι από εμάς. Μας έκανε εντύπωση πως από την πρώτη στιγμή η κ. Χατζημανώλη ήταν δοτική, αποτελεσματική, χαρούμενη, επικοινωνιακή, ακούραστη, μου τελειώνουν τα επίθετα που μπορούν να χαρακτηρίσουν αυτόν τον άνθρωπο. Μας συνόδευσε παντού και δεν μας άφησε στιγμή μόνους μας, φρόντισε να έχουμε καθαρό χώρο και ό,τι χρειαζόμαστε. Υπηρετεί με πάθος το αξίωμα της και το δήμο Κοζάνης» υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε η κ. Σάλτα ήρθαν στην πόλη της Κοζάνης για να βιώσουν την Κοζανίτικη Αποκριά που είναι ξακουστή σε όλη την Ελλάδα αλλά και για να δουν τον πολιτισμό της περιοχής. Η ίδια δήλωσε εντυπωσιασμένη από το Μπούρινο, την Κοβεντάρειο Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Ιστορικό – Λαογραφικό και Φυσικής Ιστορίας Μουσείο καθώς και με το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιανής. «Το μουσείο της Κοζάνης μας άφησε όλους με το στόμα ανοιχτό, δεν περιμέναμε να δούμε αυτόν τον πλούτο. Εμείς κάνοντας τουρισμό θέλουμε να γνωρίσουμε τη χώρα μας, το παρελθόν μας, από που ερχόμαστε, πόσο βαθιά στο χρόνο πηγαίνει η κάθε περιοχή, αρχαιότητες, θέλουμε να μάθουμε τον πολιτισμό και τις παραδόσεις μας, πολλές φορές θέλουμε να συμμετέχουμε και με διάφορες δράσεις, όπως είναι οι καθαρισμοί ποταμών κ.α.» σημείωσε η ίδια.

Για την Κοζανίτικη Αποκριά και τους φανούς η κ. Σάλτα τόνισε πως σε όλη την Ελλάδα γνωρίζουν για την Αποκριά στην Κοζάνη, τους φανούς, τη συμμετοχή του κόσμου, τους τουρίστες και τους φοιτητές που έρχονται, όπως και για το «μπρε μπρε μπρε». «Η Κοζάνη είναι ένας καταπληκτικός προορισμός για την αποκριά. Εμείς έχουμε μέλη από όλη την Ελλάδα και θα γίνουμε πρεσβευτές σας όταν γυρίσουμε στα μέρη μας. Ωραίο και το καρναβάλι αλλά εμείς θέλαμε παράδοση, θέλαμε αυτό το “μπρε μπρε μπρε”. Είμαστε όλοι κατενθουσιασμένοι που άνθρωποι όλων των ηλικιών έγιναν “ένα” στους φανούς και χόρευαν γύρω γύρω από τη φωτιά. Είναι πολύ ωραία όλη η παράδοση σας, η πολιτιστική σας κληρονομιά, το ιστορικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον που έχει η περιοχή. Είναι συνολικά μια περιοχή με πάρα πολύ ενδιαφέρον και πρέπει όλοι να έρθουν να την επισκεφθούν» κατέληξε. 

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση