Επανασυστάθηκε η πενταμελής επιτροπή για την διαχείριση των αδέσποτων στον Δήμο Κοζάνης

2 Min Read

Δημοσιεύτηκε στην «Διαύγεια» η απόφαση της επανασυγκρότησης της πενταμελούς επιτροπής του για την παρακολούθηση του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Όπως ορίζει η σχετική νομοθεσία «σε κάθε Δήμο συγκροτείται με απόφαση του Δημάρχου πενταμελής επιτροπή παρακολούθησης του προγράμματος διαχείρισης αδέσποτων ζώων συντροφιάς, τα δύο μέλη της οποίας ορίζονται από τα φιλοζωικά σωματεία και τις ενώσεις που λειτουργούν νόμιμα και που εδρεύουν στο Δήμο ή στην οικεία Περιφερειακή Ενότητα.

Στην επιτροπή συμμετέχουν, ένας κτηνίατρος, που ορίζεται από τον Δήμο και ο οποίος είναι, κατά προτίμηση, ο υπεύθυνος του προγράμματος διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς. Σε περίπτωση που δεν υπάρχει ορίζεται άλλος ιδιώτης κτηνίατρος. Συμμετέχει επίσης ένας εκπαιδευτής σκύλων, ο οποίος είναι μέλος νομίμως αναγνωρισμένου επαγγελματικού σωματείου εκπαιδευτών σκύλων ένας και εκπρόσωπος, που ορίζεται από τον οικείο Δήμο, με τον αναπληρωτή του. Η επιτροπή αποφασίζει για την επικινδυνότητα ενός ζώου συντροφιάς, και αντιμετωπίζει τα προβλήματα που προκύπτουν κατά τη διαχείριση των αδέσποτων ζώων.

- Advertisement -

Στην επιτροπή του Δήμου Κοζάνης την επιτροπή απαρτίζουν ο Αντιδήμαρχος Περιβάλλοντος Βασίλης Βασιλακόπουλος ως εκπρόσωπος του Δήμου και αναπληρωτής του ο Τριαντάφυλλος Κεντεποζίδης. Ως ιδιώτης κτηνίατρος συμμέχει ο Ευάγγελος Μάρκος και ως εκπαιδευτής σκύλων ο Γιώργος Σέγκας. Τα δυο μέλη που εκπροσωπούν φιλοζωικά σωματεία είναι η Μαρία Τρέμη και η Αλεξία Χασάπη.

Μοιραστείτε την είδηση