Επανεξελέγη Πρόεδρος των δασκάλων ο Σάκης Κωτούλας

2 Min Read

Επανεξελέγη Πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης ο Σάκης Κωτούλας, μετά τις αρχαιρεσίες που έγιναν την Τρίτη. Ο κ. Κωτούλας ήταν ο πρώτος σε ψήφους στις πρόσφατες εκλογές.

«Θα είμαστε πάντα δίπλα στους συναδέλφους, θα προσπαθήσουμε και τη νέα σχολική χρονιά να αναδείξουμε όλα τα ζητήματα του κλάδου» ανέφερε μιλώντας στον «Χ» ο κ. Κωτούλας. Όπως είπε, προτεραιότητά του είναι η διεκδίκηση με την ΔΟΕ μόνιμων διορισμών με στόχο να μειωθούν τα εκπαιδευτικά κενά. Επίσης η επίτευξη εξίσωσης του ωραρίου των νηπιαγωγών με αυτό των δασκάλων.

«Ζητάμε την μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τμήμα με αναλογία 1 προς 20 για τα δημοτικά σχολεία και 1 προς 15 για τα νηπιαγωγεία. Λόγω της πανδημίας ζητούσαμε τα τελευταία δύο χρόνια να γίνει 1 προς 15 σε όλη την πρωτοβάθμια εκπαίδευση» πρόσθεσε ο ίδιος.

«Τα ζητήματα αυτά θα τεθούν στις στην 91η γενική συνέλευση της Διδασκαλικής Ομοσπονδίας Ελλάδος που θα γίνει από τις 26 έως 30 Ιουνίου. Με όλους τους αντιπροσώπους από όλη την χώρα θα πάρουμε αποφάσεις, η νέα σχολική χρονιά να αρχίσει με όσο το δυνατόν λιγότερα προβλήματα πρώτα από όλα, για το καλό των μαθητών μας αλλά και για το καλό του δημόσιου σχολείου» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κωτούλας.

Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης είναι:

Πρόεδρος: Αθανάσιος Κωτούλας

Αντιπρόεδρος: Θωμάς Βελώνης

Γραμματέας: Στεφανος Γιαννακόπουλος

Ταμίας: Κωνσταντίνος Δεμιρτζίδης

Μέλη: Δουγαλή Ελένη, Τζιλίνης Ζήσης, Κουτσώνα Εριφύλη, Κυριακόπουλος Χρήστος, Ευαγγελοπούλου Ειρήνη

 

Θένια Βασιλειάδου xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση