Επανήλθε στην αρχική του χωρητικότητα το ΔΑΚ Λευκόβρυσης

2 Min Read

Έτοιμο να φιλοξενεί και διεθνείς αγώνες βάσει νόμου

Την απόφαση να γυρίσει στην αρχική χωρητικότητα των 3.000 θέσεων και να επανέλθει στη ΣΤ κατηγορία ώστε να μπορεί βάσει νόμου να φιλοξενεί διεθνείς αγώνες, πήρε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο το βράδυ της Τετάρτης. Σημειώνεται πως η χωρητικότητα είχε μειωθεί με προηγούμενη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο, αλλά η χωρητικότητα είχε μειωθεί μόνο «στα χαρτιά» καθώς δεν είχε αλλάξει τίποτα επί της ουσίας εντός του γηπέδου.

- Advertisement -

Ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού και Πολιτισμού, Γιάννης Ιωαννίδης που ήταν και εισηγητής του θέματος, τόνισε πως λόγω των διεθνών αγώνων που γίνονται στο ΔΑΚ Λευκόβρυσης αλλά και της απόφασης που είχε παρθεί από το προηγούμενο δημοτικό συμβούλιο την προηγούμενη αυτοδιοικητική περίοδο για μείωση των θέσεων του γηπέδου για λόγους που συνέτρεχαν τότε, έφερε το θέμα προς συζήτηση και ψήφιση στο δημοτικό συμβούλιο. «Το 2017 όταν βγήκε η αδειοδότηση του γηπέδου το είχαμε βγάλει κανονικά για τη ΣΤ κατηγορία, μετέπειτα για κάποιους λόγους που συνέτρεχαν πέρυσι, μειώθηκε στα χαρτιά ο χώρος κερκίδων για να αποφευχθεί κάποιος σκόπελος που μπορεί να υπήρχε εκείνη τη στιγμή και πλέον θέλουμε να επαναφέρουμε το γήπεδο στην αρχική του κατηγορία» σημείωσε ο κ. Ιωαννίδης.

Όπως αναφέρει το άρθρο 56 Α για την άδεια λειτουργίας αθλητικών εγκαταστάσεων και άδειας τέλεσης αγώνων, στην κατηγορία ΣΤ υπάγονται κλειστές εγκαταστάσεις με πάνω από χίλιους θεατές που διεξάγονται διεθνείς αγώνες ή αγώνες επαγγελματικών κατηγοριών, όπως είναι και το συγκεκριμένο γήπεδο.

Το ΔΑΚ Λευκόβρυσης πλέον έχει αλλάξει κατηγορία, στα χαρτιά, και από Δ που ήταν με χωρητικότητα 1450 θέσεων επανήλθε στην αρχική του κατηγορία ΣΤ με χωρητικότητα 3.000 θέσεων. Υπενθυμίζεται πως την Τετάρτη 8 Μαΐου η Εθνική Ομάδα Χειροσφαίρισης ανδρών θα δώσει τον εντός έδρας αγώνα της για να διεκδικήσει την πρόκριση της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ανδρών του 2025 απέναντι στην Ολλανδία.

Θένια Βασιλειάδουwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση