Έπεσαν χθες στην Καστοριά οι υπογραφές για τη σήραγγα της Κλεισούρας

2 Min Read

Έπεσαν χθες στην Καστοριά οι υπογραφές για την κατασκευή της σήραγγας της Κλεισούρας. «Σήμερα υλοποιείται ένα όραμα, το οποίο λίγοι άνθρωποι στην Πτολεμαΐδα και στην Καστοριά ξεκινήσαμε το 1998, με πρωτεργάτη τον αείμνηστο Κώστα Σημαιοφορίδη από το 1992, ενώ στη διαδρομή αυτή συνέβαλαν πολλοί βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας και οι κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας με Πρωθυπουργούς τον Κώστα Καραμανλή και τον Αντώνη Σαμαρά» ανέφερε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος, κατά τη διάρκεια της υπογραφής της σύμβασης, παρόντος του Περιφερειάρχη Γιώργου Κασαπίδη.

Η σύμβαση αφορά στο έργο «Κατασκευή Επαρχιακής Οδού Καστοριάς – Πτολεμαΐδας: Τμήμα ρέμα Κώτουρη – όρια Νομού Κοζάνης με σήραγγα στην Κλεισούρα», προϋπολογισμού 71.077.000 ευρώ, που συγχρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και έχει ενταχθεί στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία στο ΕΣΠΑ 2014-2020».

- Advertisement -

“Με ένα όραμα που γίνεται πράξη, ξεκινάμε τη φάση υλοποίησης των μεγάλων και σημαντικών έργων για την Περιφέρεια μας, που ολοκληρώναμε από την αρχή της θητείας μας…Με την ένταξη του πριν από τρία χρόνια στο ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, με προϋπολογισμό 74 εκ. € δικαιώνουμε όσους πίστεψαν και εμπνεύστηκαν το έργο αυτό και όσους περίμεναν προσμένοντας την υλοποίηση του δέκα χρόνια τώρα. Με τις υπηρεσίες μας, αποδείξαμε ότι θέλουμε και μπορούμε ως Περιφέρεια να ολοκληρώνουμε έργα δύσκολα μα πάνω από όλα ωφέλιμα σήμερα για τον τόπο μας και τις επόμενες γενιές” τόνισε ο Περιφερειάρχης Γιώργος Κασαπίδης.

Το έργο περιλαμβάνει την κατασκευή του νέου επαρχιακού δρόμου, μήκους 10,4 χλμ., που εντάσσεται στον οδικό άξονα Καστοριάς – Πτολεμαΐδας, στα όρια των νομών Καστοριάς και Φλώρινας και καταλήγει στα όρια του νομού Κοζάνης.

Στο έργο αυτό κομβικό τμήμα αποτελεί η σήραγγα της Κλεισούρας με μήκος 1.365 μ., η οποία θα κατασκευαστεί σε ιδιαίτερα ορεινό ανάγλυφο και θα περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων, τέσσερις ανισόπεδους κόμβους, μία γέφυρα (ρέματος Κώτουρη), μήκους 34,60μ και τέσσερις κάτω διαβάσεις. Το χρονοδιάγραμμα κατασκευής του έργου υπολογίζεται σε τρία έτη.

Κατερίνα Κοζιάκη

Μοιραστείτε την είδηση