Επίδομα 400 ευρώ σε 311 αγροτικούς γιατρούς για θέσεις σε άγονες περιοχές- 8 στην Κοζάνη

2 Min Read

Υπογράφηκε από τον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, τον αναπληρωτή υπουργό Υγείας, Παύλο Πολάκη και τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Γιώργο Χουλιαράκη, η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ)  που προβλέπει  την παροχή οικονομικών κινήτρων σε 311 αγροτικούς γιατρούς υπηρεσίας υπαίθρου (υπόχρεους και επί θητεία), οι οποίοι υπηρετούν σε άγονες περιοχές. Στους γιατρούς αυτούς θα χορηγείται μηνιαίο επίδομα 400 €  ενώ η απόφαση θα έχει αναδρομική ισχύ από  21/02/2016, οπότε και δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης ο Νόμος 4368/2016 (παράλληλο πρόγραμμα). Η αναδρομική ισχύς της ΚΥΑ αφορά όσους γιατρούς συνεχίζουν να υπηρετούν στα Περιφερειακά Ιατρεία και Κέντρα Υγείας των περιοχών αυτών, κατά την ημερομηνία δημοσίευσής της.

Στόχος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου είναι με αυτό τον τρόπο  να ενισχύσει τη στελέχωση των δημόσιων δομών υγείας στις άγονες, δυσπρόσιτες και νησιωτικές περιοχές της χώρας αναγνωρίζοντας παράλληλα τη σημαντική συμβολή των γιατρών στην προάσπιση της δημόσιας περίθαλψης και στη διασφάλιση του δικαιώματος των κατοίκων αυτών των περιοχών σε αξιόπιστη υγειονομική φροντίδα.

- Advertisement -

Στην περιοχή το κίνητρο θα λάβουν γιατροί στα ΠΙ Τρανοβάλτου, Λιβαδερού, Βλάστης, Πενταλόφου, Δαμασκηνιάς, Χορηγού, Επταχωρίου, Κορυφής.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας Σταύρος Γιαννακίδης σχολίασε μέσω facebook:

” Η υπόσχεση και δέσμευση στην ΠΡΑΞΗ. Ισχυρό Οικονομικό Κίνητρο 400 ευρώ στους Ιατρούς πού θα στελεχώσουν τα 39 Άγονα Περιφ. Ιατρεία της Περιφέρειας Δυτ.Μακεδονίας δίνει το Υπουργείο Υγείας. Υπεγράφη και απο τον υπουργό οικονομικών και αυριο δημοσιεύεται σε ΦΕΚ η απόφαση χαρακτηρισμού 311 αγροτικών ιατρείων ως ΑΓΟΝΑ και επαναφέρεται αυξημένο το επίδομα αγόνου (400 ευρώ) στους γιατρούς που θα υπηρετήσουν σε αυτα .(και αναδρομικά απο το Φλεβάρη σε όσους γιατρούς υπηρετούν ήδη σε αυτα )
ΠΡΟΧΩΡΑΜΕ και εσείς κλάψτε οτι δεν αλλάζει τίποτα (δεξιά και αριστερά)”.

Μοιραστείτε την είδηση