Επίσημη ανακοίνωση υποψηφιότητας για το δημαρχιακό αξίωμα στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού από τον Χρήστο Ελευθερίου στην εκδήλωση της «Γέφυρας στο Μέλλον» στο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων

5 Min Read

«Ευθαρσώς με υπερηφάνεια και συναίσθηση της μεγάλης ευθύνης, ανακοινώνω σήμερα την σαφή πρόθεσή μου να διεκδικήσω τη Διοίκηση και τη διαχείριση του Δήμου, στις ερχόμενες εκλογές που θα γίνουν το Μάιο του 2019».

Ήταν ουσιαστικά η πρώτη σαφής δημόσια δήλωση υποψηφιότητας διεκδίκησης του δημαρχιακού αξιώματος στο Δήμο Σερβίων-Βελβεντού από τον καθηγητή Φυσικής Χρήστο Ελευθερίου, που σήμανε και την επίσημη έναρξη της προεκλογικής περιόδου, κατά την εκδήλωση παρουσίασης των θέσεων του νέου αυτοδιοικητικού σχηματισμού «ΓΕΦΥΡΑ ΣΤΟ ΜΕΛΛΟΝ» με θέμα «Το ΟΡΑΜΑ και η ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού», που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Παρασκευής 28 Σεπτεμβρίου 2018 στο κατάμεστο από κόσμο Πολιτιστικό Κέντρο Σερβίων.

- Advertisement -

Στην έναρξη της  εκδήλωσης προλόγισαν ο Γιάννης Μπασιάς, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων και ο καθηγητής Νίκος Μπουκουβάλας.

«Θέλουμε -είπε μεταξύ άλλων ο κ. Ελευθερίου- ένα Δήμο αντάξιο της μεγάλης ιστορίας  του, των θρύλων και των παραδόσεων, με ανθρώπους που νοιώθουν υπερήφανοι, που θέλουν να επιστρέψουν και να μείνουν εδώ για να χτίσουν το δικό τους αύριο, να εργαστούν, να δημιουργήσουν, να προσφέρουν και να χαίρονται την κάθε στιγμή!…

Πέρα από  τις σκέψεις και τις ιδέες είμαστε άνθρωποι της δράσης, της πράξης.

Αξίζει, λοιπόν πάρουμε, να το μέλλον στα χέρια μας. Πέρα και πάνω από κομματικούς μηχανισμούς, πολιτικές ιδεολογίες και μικρότητες

Ο αγώνας για να αποκτήσει ξανά ελπίδα κι αισιοδοξία μια κοινωνία που αντιμετωπίζει δυσκολίες πρωτόγνωρες, για να ανασάνει μια τοπική οικονομία που βιώνει την κρίση, αποτελεί ζήτημα προτεραιότητας…».

Στη συνέχεια ανέπτυξε διεξοδικά το πρόγραμμα του συνδυασμού που θα βασίζεται σε δυο άξονες, τον άξονα της Διοίκησης και Διαχείρισης της καθημερινότητας και τον άξονα του Στρατηγικού Σχεδιασμού.

Ξεκινώντας από τον τομέα της Διοίκησης αναφέρθηκε λεπτομερώς στους στόχους του προγράμματος, που θα είναι, η αποκατάσταση της δημοκρατικής λειτουργίας του Δήμου, η υποχρεωτική on line μετάδοση των Δημοτικών Συμβουλίων, η σύνταξη και δημοσιοποίηση ενοποιημένου οικονομικού προϋπολογισμού, ο εξορθολογισμός και μείωση των δαπανών του Δήμου και των Δημοτικών επιχειρήσεων, η επανεξέταση της τιμολογιακής πολιτικής του Δήμου, η ίδρυση ανεξάρτητου οργάνου ελέγχου, η διασύνδεση και ειλικρινής συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής, η ίδρυση γραφείου ευρωπαϊκών υποθέσεων, η απογραφή και η αξιολόγηση του προσωπικού του Δήμου και των Δημοτικών Επιχειρήσεων, η δημιουργία Κέντρου Διαχείρισης Προβλημάτων, η ανάπτυξη σχεδίου πολιτικής προστασίας και η θέσπιση Δικτύου Εθελοντών.

Στον τομέα της καθημερινότητας έδωσε έμφαση στην καθαριότητα, στην ίδρυση Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης, στο περιβάλλον με το πλεονέκτημα των δυο διαδοχικών λιμνών στις παρυφές ορεινών οικοσυστημάτων και στην παιδεία και τα σχολεία, με την ένταση των προσπαθειών για βελτίωση των σχολικών μονάδων. Για τις δημοτικές και τοπικές κοινότητες δεσμεύτηκε ότι θα εφαρμοστούν διαδικασίες που θα διασφαλίζουν ισόρροπη και δίκαιη αντιμετώπιση όλων.

Στον άξονα του Στρατηγικού Σχεδιασμού τόνισε ότι πρέπει να στηριχτούμε σε βασικούς πυλώνες σε αναπτυξιακούς τομείς, όπως είναι ο αγροδιατροφικός τομέας, η ανάδειξη της λίμνης, η αναβάθμιση των πολιτιστικών κέντρων, η εκμετάλλευση των κοιτασμάτων γης (εκτενής αναφορά στα μάρμαρα Τρανοβάλτου), κ.α.

Τελειώνοντας την ομιλία του ο κ. Ελευθερίου, ανέφερε μεταξύ άλλων:

  «Ο Δήμος για εμάς είναι πάνω και πέρα από πρόσωπα και πολιτικά κόμματα. Γιατί δεν μεγαλώσαμε στους διαδρόμους των γραφείων των κομμάτων, αλλά στους δρόμους της πόλης και στις γειτονιές της…

Η αλλαγή είναι δύσκολη. Η ανάπτυξη είναι δύσκολη…

Θα χρειαστούν δύναμη, ιδέες και εισηγήσεις όλων σας.

Το μέλλον είναι ήδη εδώ και πρέπει να δουλέψουμε για να το διαμορφώσουμε όπως επιθυμούμε!».

 Η εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την προβολή video με κεντρικό φόντο τη γέφυρα Σερβίων και τη λίμνη Πολυφύτου, όπου ακούστηκαν απόψεις πολιτών του Δήμου Σερβίων-Βελβεντού, υπέρ της υποψηφιότητας του Χρήστου Ελευθερίου και της «Γέφυρας στο μέλλον».

Δείτε σε video εκτενή αποσπάσματα 18’ από την εκδήλωση…

Γ.Μ./mikrovalto.gr

Δείτε ΕΔΩ ολόκληρη την ομιλία του Χρήστου Ελευθερίου.

Μοιραστείτε την είδηση