Επίσημη πρώτη αύριο για την ανακαινισμένη Αίθουσα Τέχνης – Λ. Γιοβανίδης: Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο δικό του θέατρο

2 Min Read

Στην εναλλακτική σκηνή του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης δόθηκε σήμερα η συνέντευξη τύπου του ΔΗΠΕΘΕ για την επίσημη πρώτη που κάνει το αύριο Σάββατο η ανακαινισμένη Αίθουσα Τέχνης με την συναυλία από την Εθνική Λυρική Σκηνή.
Στην αίθουσα έγιναν ριζικές παρεμβάσεις που έχουν ως στόχο να πληροί όλες τις προϋποθέσεις ενός σύγχρονου χώρου πολιτισμού.
«Το στοίχημα κερδήθηκε. Μάλλον θέλαμε κάποιον απ’ έξω να ταράξει τα νερά, για να καταλάβουμε ποια είναι η προτεραιότητα» δήλωσε ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης Ευθύμης Λιάκος, αναφερόμενος στο ιστορικό της απόφασης ανακαίνισης του χώρου. Ο κ. Λιάκος έκανε λόγο για «μεγάλο αγώνα» του καλλιτεχνικού συμβούλου Λευτέρη Γιοβανίδη στο να πειστούν οι άνθρωποι που έπρεπε για την ανάγκη ανακαίνισης, ενώ πρόσθεσε ότι απαιτήθηκαν πολλοί πόροι και προσωπική εργασία.
Ο πρόεδρος του ΔΗΠΕΘΕ ευχαρίστησε ονομαστικά τους εργαζόμενους, τον Δήμαρχο Κοζάνης για την εμπιστοσύνη και την περιφερειακή αρχή για τη συμβολή στην ανακαίνιση και κατέληξε λέγοντας «ελπίζουμε ο χώρος να αποτελέσει σημείο αναφοράς για τον πολιτισμό της Δυτικής Μακεδονίας για πολλά χρόνια μέχρι να αναγερθεί ένας νέος χώρος».
Παίρνοντας το λόγο ο καλλιτεχνικός σύμβουλος Λευτέρης Γιοβανίδης τόνισε ότι «δεν είναι τυχαίο που ξεκινάμε στην εναλλακτική σκηνή». Όπως ανέφερε «το πλήρωμα του χρόνου έφτασε και η Αίθουσα Τέχνης είναι έτοιμη να παραδοθεί στον κόσμο της Κοζάνης. Θέλουμε να φέρουμε ένα νέο αέρα. Για μας η δουλειά ξεκινάει από δω και πέρα. Στόχος μας είναι να φέρουμε τον κόσμο στο θέατρο, να παράγουμε πολιτισμό και να φέρουμε παραστάσεις. Καλούμε τον κόσμο να έρθει στο δικό του θέατρο».
Η επίσημη πρώτη γίνεται αύριο Σάββατο με την Εθνική Λυρική Σκηνή και το πρόγραμμα περιλαμβάνει γνώστες άριες σ’ ένα γκαλά όπερας με τη συνοδεία πιάνου. Λίγο πριν την έναρξη της εκδήλωσης θα πραγματοποιηθεί η παρουσίαση του νέου λογοτυπου του ΔΗΠΕΘΕ Κοζάνης και της νέας του ιστοσελίδας η οποία θα υποστηρίζει και αγορά εισιτηρίων ηλεκτρονικά.

Μοιραστείτε την είδηση