Επίσκεψη στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας και στη ΔΟΥ Κοζάνης,  πραγματοποίησε ο υποψήφιος Δήμαρχος Χάρης Κουζιάκης

3 Min Read

Συνάντηση με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη στις νέες εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου, είχε το πρωί της Τρίτης, 26 Σεπτεμβρίου ο επικεφαλής της δημοτικής κίνησης «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» και υποψήφιος Δήμαρχος Κοζάνης Χάρης Κουζιάκης.

Στη συνάντηση που είχαν, ο κ. Κουζιάκης τόνισε, ότι «η συνεργασία με όλους τους φορείς της περιοχής και ιδιαίτερα το Πανεπιστήμιο αποτελεί βασική προτεραιότητα της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» για την διαμόρφωση ενός κοινού πλαισίου διεκδίκησης που θα αντισταθμίζει τις βαρύτατες οικονομικές και κοινωνικές επιπτώσεις, που επιφέρει η επερχόμενη αποβιομηχάνιση της περιοχής». Επίσης ο κ. Κουζιάκης ενημέρωσε τον κ. Πρύτανη για τις διεκδικήσεις και προτάσεις που περιλαμβάνονται στο πρόγραμμα του συνδυασμού και αφορούν το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίες μεταξύ άλλων αφορούν τη στελέχωσή του Πανεπιστημίου με το ανάλογο επιστημονικό προσωπικό, τη διασύνδεση του Πανεπιστημίου με ανάλογα ιδρύματα του εσωτερικού και του εξωτερικού, την αύξηση της χρηματοδότησης στα ερευνητικά προγράμματα που έχουν σχέση με την περιοχή, τη δημιουργία ειδικής επιτροπής στα πρότυπα των Σχολικών Επιτροπών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης για την ανάπτυξη συνεργειών και υποστήριξης του Πανεπιστημίου.

- Advertisement -

Στη συνέχεια ο υποψήφιος Δήμαρχος κ. Χάρης Κουζιάκης συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους του συνδυασμού «Κοζάνη – Τόπος Να Ζεις» συνομίλησε σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα με το διοικητικό προσωπικό του Πανεπιστημίου, οι οποίοι είναι και συνάδερφοι του, καθώς και ο ίδιος εργάζεται στο Πανεπιστήμιο.

Επόμενος σταθμός της περιοδείας ήταν τα  γραφεία της Δ.Ο.Υ. Κοζάνης. Κατά την επίσκεψη αυτή, ο κ .Κουζιάκης είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τα στελέχη των υπηρεσιών για τα θέματα, που αντιμετωπίζουν στην καθημερινότητά τους ως δημότες. Στο διάλογο, που είχε τόσο ο ίδιος ο κ. Κουζιάκης αλλά όσο και οι συνεργάτες του, με το προσωπικό, ανέπτυξαν τους βασικούς πυλώνες του προγράμματος της δημοτικής κίνησης. Ο κ. Κουζιάκης τόνισε ιδιαίτερα ότι «όραμα του συνδυασμού είναι η μετάβαση σε ένα αειφόρο, πολυδιάστατο, εξωστρεφές και κοινωνικά δίκαιο παραγωγικό μοντέλο, με ισόρροπη αξιοποίηση όλων των πόρων με γνώμονα τον σεβασμό στις επόμενες γενιές και έμφαση στην βελτίωση της ποιότητας ζωής όλων των πολιτών, αξιοποιώντας το πλουτοπαραγωγικό, επιχειρηματικό και πολιτιστικό κεφάλαιο της περιοχής».

Δείτε το βίντεο στο παρακάτω link:  https://fb.watch/njVsUlVk5y/

Κοζάνη 27/09/2022

Για την Δημοτική Κίνηση «Κοζάνη Τόπος να Ζεις»

Μοιραστείτε την είδηση