Επεισόδια στο επαναληπτικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου – Διεκόπη τελικά η εκλογική διαδικασία

2 Min Read

Επεισοδιακό ήταν και το επαναληπτικό συνέδριο του Εργατικού Κέντρου Κοζάνης το πρωί της Κυριακής. Το κλίμα «μύριζε μπαρούτι» από το πρωί και με την έναρξη της διαδικασίας τα πνεύματα οξύνθηκαν. Τελικά μετά από την πεντάωρη διαδικασία που προηγήθηκε η δικαστική εκπρόσωπος για την εκλογή της εφορευτικής επιτροπής διέκοψε την εκλογική διαδικασία.
Οι παρατάξεις πλην των ΔΑΚΕ και ΠΑΣΚΕ διαφώνησαν με τους χειρισμούς του προεδρείου και την απόφαση να μην δεχθεί την ένσταση επί της διαδικασίας των εκλογών με 129 συνέδρους, νομιμοποιώντας, όπως κατήγγειλαν, σωματεία μαϊμού που δεν θα έπρεπε να συμμετέχουν για να δημιουργήσουν τεχνητές πλειοψηφίες.
«Είναι σίγουρο ότι δεν θα γίνει συνέδριο έτσι» δήλωσε ο Γιάννης Μανές, ενώ μέλη της Ταξικής Ενότητας και του ΠΑΜΕ αντέδρασαν όταν το προεδρείο δεν δέχθηκε την πρότασή τους και προχώρησε στις εκλογές με τους 129 συνέδρους. Προκειμένου δε να αποτρέψουν τη διαδικασία προχώρησαν στον αποκλεισμό του χώρου που βρισκόταν η κάλπη. «Δεν μπορούμε να παρακάμψουμε αυτή τη στάση τους. Η διαδικασία σταμάτησε εκεί» τόνισε ο Βαγγέλης Δεληολάνης, προσθέτοντας πως «οι φερόμενοι ως προεδρείο της ημέρας απονομιμοποιήθηκαν τη στιγμή που αρνήθηκαν να θέσουν στο σώμα την ένσταση επί των αντιπροσώπων».
«Με μεγάλη υπευθυνότητα ξεκινήσαμε ως προεδρείο και τώρα η δικαστική αντιπρόσωπος καταγράφει τα συμβάντα και θα προσφύγει με μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα» δήλωσε ο πρόεδρος του συνεδρίου Σάκης Μάστορας.
Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση