Επισπεύδεται η απολιγνιτοποίηση, το 2026 το τέλος της Πτολεμαίδας 5

1 Min Read

Στο τέλος του 2026, νωρίτερα κατά δύο χρόνια από τον αρχικό προγραμματισμό, προγραμματίζει η ΔΕΗ να παύσει τη λειτουργία, του τελευταίου λιγνιτικού σταθμού της, της υπερσύγχρονης «Πτολεμαϊδας 5», που άνοιξε πριν λίγους μήνες.

Αυτό ανακοίνωσε μεταξύ άλλων χθες ο πρόεδρος και CEO του ομίλου Γιώργος Στάσσης από το Λονδίνο κι ενώπιον περίπου 200 στελεχών μεγάλων διεθνών επενδυτικών και χρηματοοικονομικών οίκων την επέκταση και σε άλλες αγορές της Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Και αυτό καθώς όπως σημείωσε η περίοδος της ενεργειακής κρίσης βαίνει προς το τέλος της και οι ανάγκες σε μονάδες ηλεκτροπαραγωγής που λειτουργούν τόσο με λιγνίτη όσο και με ντίζελ εξαλείφονται.

Σύμφωνα με πληροφορίες, η διοίκηση της ΔΕΗ απέφυγε να προσδιορίσει το μέλλον του συγκεκριμένου σταθμού, δηλαδή αν θα συνεχίσει να παράγει ρεύμα με άλλο εναλλακτικό καύσιμο, δηλαδή με φυσικό αέριο ή υδρογόνο.

Υπενθυμίζεται ότι ο στόχος που είχε τεθεί στο προηγούμενο επιχειρησιακό σχέδιο ήταν η τελευταία λιγνιτική μονάδα να κλείσει το 2028.

Με πληροφορίες Οικονομικός Ταχυδρόμος

Μοιραστείτε την είδηση