Επιστολή του Επιμελητηρίου Κοζάνης στον Πρόεδρο της ΔΕΗ ΑΕ για συμπερίληψη του «Μαρμάρου Κοζάνης» στις τεχνικές προδιαγραφές των έργων της μονάδας «Πτολεμαΐδα V»

2 Min Read

Επιστολή στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της; ΔΕΗ Α.Ε., κ. Εμμανουήλ Παναγιωτάκη, έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κοζάνης, κ. Νικόλαος Σαρρής, με την οποία ζητά να συμπεριληφθεί το «Μάρμαρο Κοζάνης» στις τεχνικές προδιαγραφές των έργων της μονάδας «Πτολεμαΐδα V». Η επιστολή έχει ως εξής:
«Αξιότιμε κ. Πρόεδρε, Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης εξορύσσεται και επεξεργάζεται από δεκάδες επιχειρήσεις μαρμάρου, που δραστηριοποιούνται κυρίως στην περιοχή Σερβίων – Τρανοβάλτου, το περίφημο «Λευκό Μάρμαρο Κοζάνης». Το μάρμαρο της περιοχής μας θεωρείται ένα από τα πλέον ποιοτικά φυσικά λευκά και σκληρά μάρμαρα διεθνώς και τα προϊόντα του, όπως τα πλακίδια δαπέδου και άλλων επιφανειών, συνδυάζουν την πολυτέλεια και την ανθεκτικότητα στο χρόνο, ενώ η τιμή τους παραμένει ανταγωνιστική σε σχέση με άλλα μάρμαρα της χώρας μας.
Επειδή έχουμε διαπιστώσει ότι, προφανώς εκ παραδρομής, δεν συμπεριλαμβάνεται το «Μάρμαρο Κοζάνης» στις τεχνικές προδιαγραφές των έργων που διενεργεί η εταιρεία σας για την κατασκευή της μονάδας «Πτολεμαΐδα V», οι εργασίες της οποίας βρίσκονται σε εξέλιξη τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, ενώ απεναντίας όπου απαιτείται από τις προδιαγραφές των έργων μάρμαρο, αναφέρεται το «τύπου Καβάλας», παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στη λήψη των αποφάσεων που απαιτούνται ώστε να συμπεριληφθεί και το «Μάρμαρο Κοζάνης» στις σχετικές μελέτες. Θεωρούμε ότι το «τύπου Καβάλας» ουδόλως παραπέμπει στο σκληρό λευκό Μάρμαρο Κοζάνης, δεδομένου ότι τα ποιοτικά τους χαρακτηριστικά είναι διαφορετικά, και για το λόγο αυτό παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε για την υλοποίησή του αιτήματός μας, ώστε να δοθεί η δυνατότητα και στους βιοτέχνες μαρμάρου – μέλη του Επιμελητηρίου μας να συμμετέχουν στους διαγωνισμούς των έργων που υλοποιεί η ανάδοχος εταιρεία ΤΕΡΝΑ Α.Ε για την κατασκευή της 5ης Μονάδας της ΔΕΗ ΑΕ της γνωστής ως «Πτολεμαΐδα V» .
Για τις ενέργειές σας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων .
Ο Πρόεδρος του Επιμελητήριου Κοζάνης Νικόλαος Σαρρής».

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση