Επιστροφή στα θρανία για τους σπουδαστές του Δημόσιου ΙΕΚ Κοζάνης

2 Min Read

Επιστροφή στα θρανία για τους εκπαιδευόμενους του Δημόσιου ΙΕΚ Κοζάνης. Από την Τρίτη 20 Οκτωβρίου εκπαιδευτές και εκπαιδευόμενοι όλων των ειδικοτήτων μπήκαν στις αίθουσες διδασκαλίας με υποχρεωτική χρήση μάσκας και με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα κατά της διασποράς του COVID-19. Αρχικά με την ΠΕ Κοζάνης στο επίπεδο 4, υπήρξε ανακοίνωση πως τα μαθήματα θα γίνουν με τηλεδιάσκεψη όμως με νέα ανακοίνωση της διεύθυνσης ο προγραμματισμός άλλαξε και τα μαθήματα πραγματοποιούνται δια ζώσης.

«Δεν μπορούμε να παραβλέψουμε την απόφαση της υπουργού» εξηγεί στον «Χ» η διευθύντρια του ΔΙΕΚ Κοζάνης Στέλλα Ρουσιάδου. Όπως συμπληρώνει «η απόφαση της υπουργού είναι πως τα σχολεία παραμένουν ανοιχτά από τη στιγμή που δεν υπάρχουν επιβεβαιωμένα κρούσματα. Θα λειτουργήσουμε κανονικά. Δεδομένου ότι το Εσπερινό Λύκειο (συστεγάζεται στο ίδιο κτίριο) παραμένει κλειστό υπάρχει η πολυτέλεια του χώρου, ώστε να διανεμηθούν καλύτερα οι ειδικότητες».

- Advertisement -

Η διεύθυνση του ΔΙΕΚ Κοζάνης φρόντισε τα τμήματα να είναι ολιγομελή. Στις περιπτώσεις που ο αριθμός των εκπαιδευόμενων είναι άνω των 15 έχει ορισθεί δεύτερος εκπαιδευτικός και διάσπαση τμήματος.

“Στα μεγαλύτερα τμήματα θα γίνει η απαραίτητη διάσπαση για την πλήρη ασφάλεια των σπουδαστών μας. Η πιο πιθανή λύση,όταν για παράδειγμα ένα τμήμα έχει 4 ώρες μάθημα, είναι οι σπουδαστές να μπαίνουν στην αίθουσα τμηματικά. Τις δύο ώρες οι πρώτοι 15 και τις επόμενες δυο οι υπόλοιποι για να μην δημιουργείται συνωστισμός» συμπληρώνει η κ. Ρουσιάδου.

Η χρήση μάσκας είναι υποχρεωτική τόσο στους εσωτερικούς όσο και στους εξωτερικούς του ΔΙΕΚ, σύμφωνα με τα όσα ορίζει η κείμενη νομοθεσία. Τα θεωρητικά μαθήματα όλων των ειδικοτήτων έχουν ξεκινήσει και απομένουν λιγοστά εργαστηριακά μαθήματα να ξεκινήσουν. «Είμαστε έτοιμοι για κάθε ενδεχόμενο, έχουμε ετοιμάσει και την εξ αποστάσεως εκπαίδευση καθώς έχουν δοθεί προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης για την ηλεκτρονική πλατφόρμα σε όλους τους εκπαιδευόμενούς μας, στην περίπτωση που χρειαστεί» καταλήγει η διευθύντρια του ΔΙΕΚ Κοζάνης Στέλλα Ρουσιάδου.

Αργυρώ Ξανθοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση