Επιστροφή στο Μεσαίωνα από τον Μητροπολίτη Παύλο – «Σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγόνες σας» είπε στο κήρυγμά του

2 Min Read

Σε ένα ακόμα κήρυγμα μίσους εναντίον των γυναικών, από το οποίο απουσίαζε πλήρως η αγάπη και η κατανόηση που είναι κύριο χαρακτηριστικό της ορθόδοξης θρησκείας, προχώρησε ο Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης από το ναό της Γέννησης της Θεοτόκου στα Πετρανά.

Ο Μητροπολίτης Παύλος, μετά την ανάγνωση της εγκυκλίου της Εκκλησίας της Ελλάδας κατά των αμβλώσεων κατόπιν απόφασης της Ιεράς Συνόδου, ανέφερε πως «διαπράττονται εκατομμύρια φόνοι παιδιών μέσα στη μήτρα της μάνας τους», κατηγορώντας ουσιαστικά τις γυναίκες εκείνες που επιλέγουν την άμβλωση ως δολοφόνους.

Στο ίδιο πνεύμα ήταν και η αναφορά του στους βιασμούς. Σε μια άκρως προβληματική σύνδεση διαφορετικών εποχών και γεγονότων είπε πως παλιότερα «παλιάνθρωποι» βίαζαν τις κοπέλες που πήγαιναν στα χωράφια και αυτό ήταν κοινωνικά μεγάλο κακό, γιατί η γυναίκα «έχανε την τιμή της, την παρθενίας της […], κάτι που δεν το άντεχε η κοινωνία γιατί βάδιζε πάνω σε αρχές, στα χρηστά ήθη και σε όλα εκείνα που διαμορφώθηκαν στον αστικό κώδικα του 1952, αλλά τα σβήσαμε όλα». Για να συνεχίσει φτάνοντας στο σήμερα και λέγοντας πως «σήμερα γυρίζουν ημίγυμνες οι κόρες και οι εγγόνες σας, 13 και 14 ετών».

Όπως ήταν φυσικό η εξομοίωση των αμβλώσεων με τους φόνους, αλλά και η προσπάθεια ενοχοποίησης των νέων γυναικών και των θυμάτων βιασμού λόγω ντυσίματος και εμφάνισης, προκαλεί οργή και αντιδράσεις.

Ο πολιτισμός για τον οποίο διερωτήθηκε αν υπάρχει ο Μητροπολίτης, σέβεται τις γυναίκες και τα δικαιώματα και αναγνωρίζει την επιστήμη, για την οποία ο ίδιος είπε πως τη σέβεται «αλλά μέχρι εκεί που προσφέρει στον άνθρωπο».

Σωκράτης Μουτίδης με πληροφορίες από το Top Channel

Μοιραστείτε την είδηση