Ερώτηση της Λαϊκής Συσπείρωσης για την κατάσταση στον τομέα αποκομιδής απορριμμάτων

2 Min Read

Κύριε Δήμαρχε,

- Advertisement -

Κύριε Πρόεδρε του Δημοτικού Συμβουλίου

 

Οι τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό και ο πεπαλαιωμένος στόλος των οχημάτων αποκομιδής των απορριμμάτων έχει σαν αποτέλεσμα να είναι οξυμένο το πρόβλημα της καθαριότητας στο Δήμο Εορδαίας. Δρομολόγια έχουν μειωθεί και οι εργαζόμενοι στην καθαριότητα είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν με διπλοβάρδιες. Η κατάσταση επιδεινώθηκε περισσότερο μετά την απόλυση των 31 συμβασιούχων οι οποίοι κάλυπταν πάγιες και διαρκείς ανάγκες εργαζόμενοι με λιγόμηνες συμβάσεις. Ο διαγωνισμός του ΑΣΕΠ δεν έλυσε το πρόβλημα έλλειψης προσωπικού.

Τα προβλήματα έχουν διαχρονικό χαρακτήρα και διογκώνονται εξαιτίας των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόστηκαν από τις προηγούμενες κυβερνήσεις ΝΔ και ΠΑΣΟΚ αλλά και από την σημερινή ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που εξακολουθεί να εφαρμόζει την ίδια πολιτική.

Θεωρούμε ότι μοναδική λύση για τα συμφέροντα των δημοτών και των εργαζομένων είναι η πρόσληψη μόνιμου προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα με μισθούς που να καλύπτουν τις σύγχρονες λαϊκές ανάγκες με χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό και όχι από τα ανταποδοτικά τέλη.

Η διαιώνιση του προβλήματος έχει επιπτώσεις τόσο στην υγεία των κατοίκων όσο και στην υγιεινή και ασφάλεια των εργαζομένων.

Να επισημάνουμε ότι οι κάδοι αποκομιδής απορριμμάτων δεν πλύθηκαν εδώ και πολύ καιρό.

Θα θέλαμε να μας απαντήσετε στα εξής:

Πόσοι ήταν οι εργαζόμενοι στην αποκομιδή απορριμμάτων με μόνιμη και σταθερή δουλειά το 2010 και πόσοι είναι σήμερα.

Πόσα ήταν τα οχήματα αποκομιδής απορριμμάτων την ίδια περίοδο και ποια είναι η ηλικία τους σήμερα.

Πόσοι έχουν προσληφθεί από τον τελευταίο διαγωνισμό.

Και τέλος τι μέτρα θα πάρετε ώστε να δοθεί λύση στο πρόβλημα της καθαριότητας;

 

Για τη Λαϊκή Συσπείρωση

Χόλμπα Αντωνία

Μοιραστείτε την είδηση