Εθνική Μπάσκετ, το μεγαλείο σου! Του Ευσταθίου Λαμπριανίδη

6 Min Read

Η Εθνική Μπάσκετ μεγαλουργεί. Και πού είμαστε ακόμη….

      Απευθύνομαι  στον Πρόεδρο του Παναθηναϊκού, τον  κ. Γιαννακόπουλο.

- Advertisement -

      Αξιότιμε Πρόεδρε, σεβόμενος την ελληνική γλώσσα, σου ομιλώ στον ενικό αριθμό. Η ελληνική μας γλώσσα δεν δέχεται τον πληθυντικό αριθμό επί ενός προσώπου.  Κακοποιείται η γλώσσα μας όταν επί ενός προσώπου χρησιμοποιείται ο πληθυντικός.

      Πρόεδρε,

      Δες την ιερότητα της στιγμής. Η εθνική μας μπάσκετ πηγαίνει στο Παρίσι για την κατάκτηση του «Έβερεστ», την κατάκτηση του χρυσού ολυμπιακού μεταλλίου. Θα το πάρουμε. Το πιστεύω ακράδαντα. Κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να ξαναγίνει εις τους αιώνες των αιώνων.  Για να γίνει όμως αυτό είναι  εκ των ων ουκ άνευ η συμμετοχή στις τάξεις της εθνικής μας του ήρωα Σλούκα, που έδωσε εφέτος στον Παναθηναϊκό την ευρωλίγκα και το εγχώριο πρωτάθλημα.

     Δεν με γνωρίζεις. Είμαι ένας ταπεινός φίλαθλος των εθνικών μας ομάδων σε όλα τα αθλήματα. Σου ζητώ να παροτρύνεις τον Σλούκα να προσφέρει το ταλέντο του στην Εθνική για να φθάσουμε στην κορυφή των κορυφών. Το ίδιο σου ζητεί ολόκληρη η  χώρα μας. Με τον διαστημικό Σλούκα, τον υπερηχητικό Γιάννη και τους υπόλοιπους  διαμαντένιους παίκτες της εθνικής μας θα νικήσουμε και την ομάδα των ΗΠΑ. Θα κατακτήσουμε το χρυσό, και δη αήττητοι.

     Όλοι έχουμε προσωπικές πικρίες στη ζωή. Θέλω να δεις την μεγάλη εικόνα. Φαντάσου από τώρα τι στιγμές θα ζήσει το Έθνος μας όταν με το καλό πάρουμε το τρόπαιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες στο Παρίσι.

     Είναι πολλά τα χτυπήματα που δέχεται η χώρα μας. Δες την γειτονιά μας. Γίνεται έξωθεν συντονισμένη προσπάθεια να καμφθεί το φρόνημα του Έλληνα. Πιστεύω πως το βλέπεις και το νιώθεις και συ.

    Παρακαλώ, θέλουμε τον Σλούκα στην Εθνική ενόψει Παρισίων. Όλοι οι Έλληνες το ζητάμε από σένα. Όλοι μας θα αναγνωρίσουμε την καθοριστική σου συμβολή στην  κατάκτηση του κόσμου που θα συντελεστεί, πίστεψε με.

   Με αγωνία θα περιμένει ολόκληρη η Ελλάδα την ενσωμάτωση  του Σλούκα στην Εθνική μας. Είσαι ο ρυθμιστής των εξελίξεων. Ο Σλούκας δεν θα σου χαλάσει το χατίρι. Θα το κάνει και για το Έθνος μας που νιώθει πως κάτι μέγιστο  μας χρωστάει η  αθλητική Ιστορία και ήρθε η στιγμή να μας το αποδώσει.

           Όταν έρθεις στην Κοζάνη, θα χαρώ να σε γνωρίσω.

         Απευθύνομαι και στο εξαιρετικό παιδί και αθλητή Σλούκα.

        Κώστα, διάβασα τις δηλώσεις σου. Ισχυρίζεσαι πως δεν είναι σωστό να λάβεις τη θέση κάποιου από τους μαχητές της Εθνικής μας, που στο Προολυμπιακό τουρνουά μας εξασφάλισαν το χρυσό εισιτήριο. Σου λέγω το εξής : Κανένα από τα νέα ταλαντούχα παιδιά της Εθνικής μας, π.χ. ο Μωραϊτης, ο Χουγκάζ, ο Ρογκαβόπουλος, ο Κουζέλογλου, ο Λούντζης, – ακόμη και ο Χαραλαμπόπουλος ή ο Κώστας Αντετοκούμπο άμα χρειαστεί – που έχουν όλο το μέλλον μπροστά τους, δεν θα αρνηθεί να σου παραχωρήσει τη θέση του στην Εθνική ομάδα, αναγνωρίζοντας τις υψηλές υπηρεσίες που θα προσφέρεις στη χώρα. Αναφέρεις πως θα βοηθήσεις στο Ευρωμπάσκετ. Τότε όμως θα είναι άκαιρο. Θα λείπει ο Γιάννης. Πιθανότατα και άλλοι παίκτες. Ναι στην συσπείρωση λοιπόν. Όχι στον κατακερματισμό των δυνάμεών μας. «Η ισχύς εν τη ενώσει». «Στη βράση κολλάει το σίδερο». Τώρα είναι η ώρα.. Με σένα, τον Γιάννη και όλους τους άλλους αστέρες που θα κληθούν  στην εθνική θα γράψουμε …Ιστορία, θα τρελάνουμε την Υφήλιο.

                                         Ύμνος προς την Εθνική μας Ομάδα

     (προς κάθε εθνική μας  που μας  χάρισε οποιοδήποτε μετάλλιο (μπάσκετ ανδρών, ποδόσφαιρο ανδρών, πόλο ανδρών, πόλο γυναικών, εθνική άρσης βαρών, εθνική στο στίβο, εθνική γυναικών στη συγχρονισμένη κολύμβηση, εθνική βόλεϋ ανδρών, εθνική στην ενόργανη γυμναστική κ.λ.π. και προς κάθε εθνική μας που στο μέλλον θα προσφέρει μετάλλια στη χώρα μας) :

                                               Όλοι μαζί με μια  φωνή :

                                             «Γεια σου χαρά σου Εθνική,

                                                που τρέλανες όλη τη Γη

                                                και συνεχίζεις το  …βιολί».

                                               Όλοι με δυνατή φωνή:  

                                               Vive valeque  Εθνική,                                                                                                                                      

                                               που θα αφήσεις άφωνη

                                               μελλοντικά πάλι τη Γη».

                                                   (vive valeque = να ζεις αιώνια και να έχεις υγεία)

          Ο ύμνος αυτός μπορεί να τραγουδηθεί όπως το τραγούδι του Νίκου Ξυλούρη : «Γεια σου χαρά σου Βενετιά».

                Ζητώ  να τον τραγουδούν  εν χορώ :

              Α)  οι «Πελαργοί» στους αγώνες μπάσκετ της Εθνικής μας Ομάδος Μπάσκετ Ανδρών στο Παρίσι, αλλά και σε όλους τις αγώνες της Εθνικής μας, φιλικούς, προκριματικούς Ευρωμπάσκετ, αγώνες Ευρωμπάσκετ, προκριματικούς Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, αγώνες Παγκοσμίων Πρωταθλημάτων, προκριματικούς Ολυμπιακών Αγώνες,  αγώνες Ολυμπιακών  Αγώνων   κ.λ.π.  κ.λ.π.

               Β) οι φίλαθλοί μας που θα παρευρεθούν στους αγώνες της Εθνικής μας Ομάδος Πόλο Ανδρών και στους αγώνες της Εθνικής μας Ομάδος Πόλο Γυναικών,  στο Παρίσι, αλλά και σε όλους τους αγώνες των Εθνικών μας αυτών σε Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα και σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

               Γ) οι φίλαθλοί μας σε όλους τους αγώνες της Εθνικής μας Ομάδος Ποδοσφαίρου Ανδρών, ήτοι φιλικούς, προκριματικούς Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, αγώνες Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, προκριματικούς Παγκοσμίου Πρωταθλήματος, αγώνες Παγκοσμίου Πρωταθλήματος  κ.λ.π.   κ.λ.π.

       Ας αφουγκρασθούμε από τώρα τις .. μεγάλες χαρές  που έρχονται από το προσεχές μέλλον, από  …το Παρίσι.    

9-7-2024

Μοιραστείτε την είδηση