Ετοιμάζονται για κινητοποιήσεις οι αγρότες της περιοχής

2 Min Read

Σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις αναμένεται να προχωρήσουν οι αγρότες της περιοχής το επόμενο διάστημα, διεκδικώντας στήριξη ώστε, όπως οι ίδιοι λένε,  να μπορέσουν να παραμείνουν στα χωράφια και στα κοπάδια τους.

Αύριο Πέμπτη αγρότες και κτηνοτρόφοι των Δήμων Κοζάνης -Σερβίων – Βελβεντού, θα έχουν συνάντηση στις 6 το απόγευμα στο Εργατικό Κέντρο Κοζάνης με σκοπό να οργανώσουν τον αγώνα τους.

«Διεκδικούμε το αυτονόητο, να μπορούμε να ζούμε από το μόχθο μας» αναφέρουν οι αγρότες οι οποίοι ετοιμάζονται να ακολουθήσουν τον δρόμο που χάραξαν οι συνάδελφοι του στην Αγιά της Λάρισσας με μαζικές κινητοποιήσεις.

«Οι αγρότες γνωρίζουμε από πρώτο χέρι ότι , ότι κερδίσαμε τόσα χρόνια το κερδίσαμε μέσα από τους αγώνες που κάναμε και πάντα σε  πανελλαδικό συντονισμό. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με όλους του αγρότες της περιοχής που βρίσκονται σε κινητοποιήσεις με την Καστοριά , την Εορδαία, το Αμύνταίο.

Χορτάσαμε από φιλικά χτυπήματα στην πλάτη και υποσχέσεις όλο αυτό το διάστημα. Παίρνουμε την κατάσταση στα χέρια μας διεκδικούμε για την αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος σε Ροδάκινα , Κρόκο και άλλες καλλιέργειες»  αναφέρεται στην ανακοίνωση των Αγροτικών Συλλόγων.

Τα αιτήματα των αγροτών:

-Μείωση του κόστους παραγωγής, με αφορολόγητο πετρέλαιο, μείωση της τιμής του ρεύματος, πλαφόν 0,07 ευρώ ανά κιλοβατώρα, κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, του προστίμου ρύπων και του ΦΠΑ σε μέσα – εφόδια.

-Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.

-Αναπλήρωση του χαμένου εισοδήματος για όσα προϊόντα πουλήθηκαν κάτω του κόστους, ή υπήρχαν δυσκολίες στη διάθεση τους.

-Αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο από όλες τις φυσικές καταστροφές και νόσους στο 100%.

Μοιραστείτε την είδηση