Ευρωκοινοβούλιο και Κομισιόν στην Κοζάνη την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου

2 Min Read

Εκδήλωση το απόγευμα στην Βιβλιοθήκη με την συμμετοχή της Περιφέρειας και του Europe Direct

Η Δυτική Μακεδονία και η Κοζάνη είναι ο επόμενος σταθμός του Γραφείου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και της Αντιπροσωπείας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής στην Ελλάδα, οι οποίοι πριν λίγους μήνες ξεκίνησαν μια σειρά εκδηλώσεων σε όλες τις περιφέρειες της χώρας με στόχο την ενημέρωση του κοινού για την Ευρώπη. Παράλληλα οι δύο φορείς διοργανώνουν και σεμινάρια για δημοσιογράφους προκειμένου να τους «μυήσουν» στο Ευρωπαϊκό ρεπορτάζ.

Η εκδήλωση της Κοζάνης έχει τίτλο «Αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας & Δίκαιη μετάβαση και πράσινες δεξιότητες» και θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στο αμφιθέατρο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης από τις 18:00 έως τις 20:00. Οι τρεις θεματικές ενότητες που θα συζητηθούν αφορούν στην αποστολή της Ευρωπαϊκής Ένωσης σήμερα, στην αναπτυξιακή στρατηγική της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και τι προσδοκά από την Ευρωπαϊκή Ένωση καθώς και την Δίκαιη Μετάβαση και τις πράσινες δεξιότητες.

Το πρωί της ίδιας ημέρας στον ίδιο χώρο θα πραγματοποιηθεί το εργαστήριο για τους δημοσιογράφους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας με τίτλο «θέματα, εργαλεία και πρακτικές του Ευρωπαϊκού ρεπορτάζ: Τι θέλουν να γνωρίζουν οι πολίτες του τόπου μου και πώς μπορώ να τους ενημερώσω».

Η εκδήλωση γίνεται σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας  και το Europe Direct.

Σωκράτης Μουτίδηςwww.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση