Ευχαριστήριο Δημάρχου Βοΐου προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας για το νέο Κέντρο Υγείας Σιάτιστας

3 Min Read

Ο Δήμαρχος Βοΐου Δημήτριος Λαμπρόπουλος εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρο Καρυπίδη και την Περιφερειακή Αρχή για όλες τις συντονισμένες ενέργειες και την προσπάθεια που κατέβαλλαν, σε συνεργασία με τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η κατασκευή του νέου Κέντρου Υγείας στη Σιάτιστα.

Το πρωί της Τρίτης 16 Οκτωβρίου 2018 υπεγράφη η σύμβαση για την κατασκευή του έργου μεταξύ του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Θεόδωρου Καρυπίδη και του εκπροσώπου της αναδόχου εταιρείας MA. CON. STRUCTION A.E.» κ. Παπανδρέου Δ. Κωνσταντίνου, Προέδρου του Δ.Σ.

Το παρόν έργο, προϋπολογισμού 1.255.459,72 €, αφορά την κατασκευή του Νέου Κέντρου Υγείας Σιάτιστας σε οικόπεδο 2.360τμ. στο Ο.Τ. 233 της επέκτασης του εγκεκριμένου σχεδίου Σιάτιστας και χρηματοδοτείται από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Δυτική Μακεδονία 2014-2020» ΕΠΤΑ 80% – ΕΘΝΙΚΟΙ ΠΟΡΟΙ 20%.

Η υπογραφή της σύμβασης έγινε στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, παρουσία του Δημάρχου Βοΐου κ. Δημητρίου Λαμπρόπουλου, του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης κ. Παναγιώτη Πλακεντά, του Αντιπεριφερειάρχη Οικονομικών κ. Ηλία Κάτανα, του Εντεταλμένου Συμβούλου του ΕΣΠΑ κ. Σταύρου Γιαννακίδη, του Διευθυντή των Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης κ. Κωνσταντίνου Γρίβα, Αντιδημάρχων και Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Βοΐου και της Προέδρου της Δημοτικής Κοινότητας Σιάτιστας.

Ο Δήμαρχος Βοΐου εξέφρασε τις ευχαριστίες του προσωπικά προς τον Περιφερειάρχη κ. Καρυπίδη, τον Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Κοζάνης κ. Παναγιώτη Πλακεντά και την Περιφερειακή Αρχή, των υπαλλήλων της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Π.Ε. Κοζάνης και όλων όσων συνέβαλαν στην ολοκλήρωση της διαδικασίας ώστε ένα σημαντικό έργο στον τομέα της υγείας του Βοΐου να μπαίνει σε τροχιά υλοποίησης.

Το υπό ανέγερση Κ.Υ. είναι τύπου Β και μελετήθηκε σύμφωνα με τις αντίστοιχες προδιαγραφές του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συνολικά το κτίριο αναπτύσσεται σε τρία επίπεδα δηλαδή υπόγειο – ισόγειο και 1ος όροφος. Οι επιφάνειες του κτιρίου είναι 1.186,28 τ.μ. κύριοι χώροι 835,31 τ.μ. υπόγειοι χώροι εγκαταστάσεων και αποθηκευτικοί χώροι και 88,17 τ.μ ημιυπαίθριοι χώροι. Το μικτό ύψος των ορόφων λόγω του περιορισμού του ύψους των 7,5μ. είναι 3,5 μ ενώ του υπογείου είναι 3μ. συνολικά ο εκτιμώμενος όγκος του κτιρίου χωρίς την στέγη είναι 7.034,51 μ3.

Μοιραστείτε την είδηση