Φεύγει για την Ισπανία η ομάδα Tyφoon του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας- 24 φοιτητές έφτιαξαν μια μοτοσυκλέτα που θα τρέξει σε παγκόσμιο διαγωνισμό στην Ισπανία

2 Min Read

Αναχωρεί την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου η ομάδα Tyφοοn του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που για δεύτερη φορά συμμετέχει στο παγκόσμιο διαγωνισμό Moto student. 24 φοιτητές και φοιτήτριες του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών σχεδίασαν και  εφτιαξαν μια μοτοσυκλέτα που θα τρέξει στην πίστα της Αραγονίας σε μια εβδομάδα.

«Πριν από δύο χρόνια συμμετείχαμε για πρώτη φορά στο διαγωνισμό και πήραμε την 9η θέση στις 36 συμμετοχές. Φέτος, ο ανταγωνισμός είναι ακόμη μεγαλύτερος, καθώς συμμετέχουν 48 μεγάλα πανεπιστήμια από όλο τον κόσμο και ευελπιστούμε να τα πάμε καλά» λέει ο επίκουρος καθηγητής του τμήματος Δημήτρης Γιαγκόπουλος.

Ιδιαίτερη έμφαση σε αυτή τη μηχανή δόθηκε στο μικρότερο βάρος που επιτεύχθηκε μέσα από συνδυασμό υλικών, όπως προφίλ αλουμινίου και σωλήνες ανθρακονημάτων.

«Θα κριθούμε για ότι αφορά στο πρωτότυπό μας, το σχέδιο, τη μελέτη και την ανάλυση» λέει ο Ευθύμιος Παππάς, αρχηγός της ομάδας, ενώ όπως επισημαίνει στα αγωνίσματα θα κριθεί η επίδοση της μοτοσυκλέτας. Σε ότι αφορά το καινοτόμο στοιχείο που προστίθεται αναφέρει πως «είχαμε ένα ιδιαίτερο κομμάτι καινοτομίας που έπρεπε να δείξουμε κι έτσι αναπτύξαμε μια δική μας εφαρμογή που προτείνει ρυθμίσεις σε οποιοδήποτε αναβάτη».

Η μηχανή κατασκευάστηκε σε συνεργεία και μηχανουργεία της Δυτικής Μακεδονίας και εξοπλίστηκε από εταιρείες που ασχολούνται με τη μοτοκίνηση με χορηγίες που κυνήγησαν οι ίδιοι οι φοιτητές.
«Θέλουμε να ευχαριστήσουμε όλους τους χορηγούς» λέει η υπεύθυνη μάρκετινγκ της ομάδας Χριστίνα Χατζηγεωργιάδου «γιατί χωρίς αυτούς δεν θα είχαμε υλοποιήσει τίποτα από όλα αυτά που έχουμε σήμερα. Η ευρύτερη τοπική κοινωνία μας στήριξε πολύ κατά καιρούς προσφέροντάς μας υπηρεσίες ή χρήματα και τους ευχαριστούμε από καρδιάς που θέλουν να ανέβει η φοιτητική κοινότητα της περιοχής».

 

Μοιραστείτε την είδηση