Φεύγει για την Ταϋλάνδη η ομάδα Ρομποτικής του Πανεπιστημίου

2 Min Read

Τις τελευταίες λεπτομέρειες, τεχνικές και όχι μόνο, ρυθμίζει η ομάδα Ρομποτικής του Τμήματος Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας που ταξιδεύει για Ταϋλάνδη στις 14 Νοεμβρίου για να συμμετέχει στην Παγκόσμια Ολυμπιάδα Ρομποτικής.
Η ομάδα Hyperion Robotics είναι μια από τις 60 καλύτερες που έχουν προκριθεί και τώρα στόχο έχει να βρεθεί στην τελική δεκάδα.
«Στις 14 Νοεμβρίου στην Ταϋλάνδη θα γίνει η τελική φάση, όπου η χώρα μας εξασφάλισε το εισιτήριο. Είναι η τρίτη φορά που εκπροσωπούμε τη χώρα στο διαγωνισμό και η τέταρτη που συμμετέχουμε στα προκριματικά» λέει με ενθουσιασμό ο Αντώνης Χατζησάββας, αρχηγός της ομάδας.
«Θα συναγωνιστούμε με ομάδες με μακρόχρονη εμπειρία στη ρομποτική. Εμείς τα τελευταία χρόνια διαρκώς εξοπλιζόμαστε και αποκτούμε τεχνογνωσία. Συνεπώς προσδοκούμε ότι θα πάμε καλύτερα και γιατί όχι θα μπούμε στην 8άδα. Τα παιδιά κι εγώ έχουμε αφιερώσει πολύ χρόνο στο εγχείρημα» καταθέτει την εμπειρία του ο Μηνάς Δασυγένης, επίκουρος καθηγητής.
Οι τελευταίες δοκιμές επικεντρώνονται στη μ είωση του χρόνου διεκπεραίωσης της αποστολής που θα ανατεθεί στο ρομπότ που αυτή τη φορά θα παίξει τέτρις και θα φτιάξει όσες περισσότερες γραμμές μπορεί για να πάρει περισσότερους πόντους.
«Το ρομπότ θα παίξει τέτρις» λέει ο κατασκευαστής του Χρήστος Χασχατζής «και αυτόνομα θα πρέπει να πάρει ξύλινα κυβάκια να τα τοποθετήσει σε γραμμές και να πάρει τους μέγιστους πόντους. Τα στάνταρ μας είναι πλέον ψηλά και εμείς συνεχίζουμε να προσπαθούμε».
Από την πλευρά της η προγραμματίστρια του ρομπότ Ακριβή Χασχατζή αναφέρεται στις βελτιώσεις που έγιναν στο ρομπότ με τη χρήση πλέον μηχανικής όρασης και αισθητήρων.
Τέλος, ο Γιώργος Φράγκος μηχανολόγος του ρομπότ δηλώνει ότι «γυρνώντας από την Ταϋλάνδη δεν σταματάμε, αλλά πάμε για τον Ευρωπαϊκό Διαγωνισμό που θα γίνει στη Γαλλία το Μάιο του 2019, όπου συμμετέχουμε για δεύτερη συνεχή χρονιά».

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση