Φιλόδοξο σχέδιο Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας 15εκ. ευρώ «κυνηγά» ο Δήμος Κοζάνης

1 Min Read

Συνεδρίασε το Δημοτικό Συμβούλιο Κοζάνης την Τρίτη, με σωρεία θεμάτων. Ανάμεσα στα σημαντικότερα ήταν η έναρξη διαβούλευσης για το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας αλλά και η απόφαση να παραμένει ανοιχτή τα απογεύματα η αυλή του δημοτικό σχολείου «Χαρίσιος Μούκας» για την  διευκόλυνση των παιδιών του κέντρου.

Αναφορικά με το Σχέδιο Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας, σύμφωνα με τις πληροφορίες, που έδωσε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων Κώστας Δεσποτίδης, πρόκειται για ένα πρόγραμμα του ΕΣΠΑ για τη Δυτική Μακεδονία, ύψους 41εκ. ευρώ, το οποίο αφορά μόνο τις πόλεις και δίνει τη δυνατότητα μεγάλων επεμβάσεων για την ανάπτυξη του οικονομικού ιστού.

- Advertisement -

Το σχέδιο για την Κοζάνη, μπορεί να φτάσει μέχρι τα 15εκ. ευρώ και είναι ακόμα υπό εξέταση καθώς ακόμη, τόνισε ο κ. Δεσποτίδης, δεν είναι έτοιμο για να παρουσιαστεί στην ολότητα του.

Σύμφωνα με πληροφορίες το αρχικό σχέδιο του Δήμου περιλαμβάνει μια μεγάλη παρέμβαση από το κάτω μέρος της οδού Βενιζέλου και μέχρι τον ΟΣΕ. Το αν αυτή θα είναι η τελική πρόταση, θα εξαρτηθεί από πολλούς παράγοντες και θα ανακοινωθεί το επόμενο δεκαπενθήμερο.

Στο Δημοτικό Συμβούλιο επίσης επισφραγίστηκε  η συνεργασία του Δήμου Κοζάνης με την Σχολή Καλών Τεχνών στη Φλώρινα.

Μοιραστείτε την είδηση