Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης: Κυριακάτικες Επαφές «Συναισθήματα και φαγητό: Όσο καλύτερη η διάθεσή σου, τόσο καλύτερα τρως!»

2 Min Read


O Φιλοπρόοδος Σύλλογος Κοζάνης, σας προσκαλεί στις «Κυριακάτικες Επαφές» του Μαρτίου με θέμα «Συναισθήματα και φαγητό: Όσο καλύτερη η διάθεσή σου, τόσο καλύτερα τρως!»

«Σκέψου για κάτι που είσαι ευγνώμων και θα φας έως και 77% υγιεινότερα.»
(Journal of consumer psychology 2014)

- Advertisement -

Η διατροφή είναι μια καθημερινή πράξη, με την οποία λαμβάνουμε ενέργεια μέσα από την κατανάλωση τροφών, για να μπορέσουμε να συνεχίσουμε να ζούμε.
Ταυτόχρονα όμως είναι και μια βαθιά συναισθηματική εμπειρία, που καθιστά την πρόσληψη της τροφής μια όχι και τόσο απλή υπόθεση, καθώς αντανακλά τις εμπειρίες μας, την αυτοαντίληψή μας, τις συνήθειές μας, τις σχέσεις μας με τους άλλους και με τον εαυτό μας σε όλη μας τη ζωή.
Η συναισθηματική πείνα είναι αυτή που νιώθουμε και καταφεύγουμε στην τροφή ανεξάρτητα από την πραγματική πείνα του σώματός μας, για να καλύψουμε μια συναισθηματική ανάγκη.
Σε στιγμές μιας τέτοιας πείνας, πριν σκεφτείτε τι να φάτε, αναρωτηθείτε: «Τι με τρώει;»

Την εισήγηση και παρουσίαση επιμελείται η ψυχοθεραπεύτρια Μαρίνα Βαμβακά.
Τσάι ή καφές συμπληρώνουν την ατμόσφαιρα της ζεστής και ανθρώπινης συνεύρεσης.

Κυριακή 25 Μαρτίου 2018, στις 7:00 το απόγευμα,
στο Στέκι του Συλλόγου (Γ. Αγόρα 6) Τηλ. επικοινωνίας: 6945292521

Λίγο πριν, στις 6 και λίγο μετά την εκδήλωση, θα λειτουργήσει το καθιερωμένο «μπαζάρ σπιτικών γλυκισμάτων» όπου ο καθένας και η καθεμιά θα μπορεί να τα προμηθευτεί με σκοπό την ενίσχυση του κουμπαρά που σε λίγες μέρες θα ανοίξει για να προσφέρει έμπρακτη αλληλεγγύη με 120 δέματα σε οικογένειες για να εξασφαλιστεί το Πασχαλινό τους τραπέζι. Οι γλυκιές αυτές δημιουργίες θα προσφερθούν με πολύ αγάπη και μεράκι από γυναίκες μέλη και φίλες του συλλόγου.
Σας περιμένουμε όλους…

Μοιραστείτε την είδηση