Φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας παρουσίασαν στην κεντρική πλατεία την αγωνιστική μηχανή που κατασκεύασαν.Φωτογραφίες – Βίντεο

2 Min Read

Tη μηχανή που κατασκεύασαν παρουσιάσουν σήμερα, αμέσως μετά την παρέλαση στην κεντρική πλατεία Κοζάνης, οι φοιτητες της ομάδας Typhoon του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, μεταξύ άλλων και στην Γ.Γ. του Υπουργείου Υποδομών Πέτη Πέρκα και τον Περιφερειάρχη Θόδωρο Καρυπίδη.
Οι φοιτητές του τμήματος μηχανολόγων μηχανικών θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στο διεθνή διαγωνισμό moto student που θα διεξαχθεί στην Ισπανία τον Οκτώβρη.
Όπως τονίζει ο Δημήτρης Γιαγκόπουλος, επίκουρος καθηγητής του τμήματος μηχανολόγων μηχανικών “έχουμε φτάσει στην κατασκευή της πρωτότυπης μηχανής, της οποίας ο σκελετός είναι πλαστικός, έχει εκτυπωθεί απο τρισδιάστατο εκτυπωτή, ώστε να βελτιστοποιήσουμε το σχέδιο και να προχωρήσουμε στην τελικη εκδοχή”.

Στόχος των φοιτητών είναι να έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή έως το τέλος του καλοκαιριού, ώστε η μηχανή να είναι έτοιμη να τρέξει στην Ισπανία στην πίστα, κόντρα στις άλλες 70 συμμετοχές πανεπιστημίων απο όλο τον κόσμο”.

“Πέρασαν αρκετοί μήνες μέχρι να έχουμε το τελικό αποτέλεσμα και έχουμε πλέον 27 εβδομάδες μπροστά μας. Βρισκόμαστε καθημερινά στα εργαστήρια και προσκαλούμε όποιον θέλει να έρθει να μας δει” λέει ο Γιώργος Κουτσάκης, αρχηγός της ομάδας Typhoon.

Ο Κυριάκος Μπράχος, σχεδιαστής της ομάδας, τονίζει ότι θα συνεχιστεί η κατασκευή στο μηχανουργείο, ενώ αναφέρεται και στο ενδιαφέρον που υπάρχει από πλευράς χορηγών.

Η ομάδα περιμένει χορηγούς για να τη διευκολύνουν με όποιο τροπο μπορούν στην ολοκλήρωση του πρότζεκτ.

ΕΤΙΚΕΤΕΣ:
Μοιραστείτε την είδηση