Φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ζητούν δωρεάν μεταφορά προς το πανεπιστήμιο

2 Min Read

Φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ζητούν τη δωρεάν μεταφορά προς το πανεπιστήμιο. H πρωτοβουλία ήρθε μέσα από μια έρευνα, που ξεκίνησε ο Ευστάθιος Κωνσταντίνος Τσακίρης, φοιτητής στο τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Προϊόντων και Συστημάτων και μέχρι σήμερα οι υπογραφές έφτασαν τις 150.

Ο φοιτητής εξηγεί σε επιστολή του στα τοπικά ΜΜΕ πως  «φοιτώ στην πόλη εδώ και 3.5 χρόνια και καθώς το οικονομικό υπόβαθρο της οικογένειάς μου, τα τελευταία χρόνια είναι σαθρό, με ζόριζε πολύ να δίνω χρήματα για εισιτήρια μετακίνησης από και προς την σχολή.

Υπήρχαν πάρα πολλές φορές που πήγαινα στα εκδοτήρια και τους ρωτούσα μήπως υπάρχει κάποια μηνιαία κάρτα μετακίνησης και πάντα έπαιρνα την ίδια απάντηση. “Το  δουλεύουμε”, ή “σε κανένα τρίμηνο από τώρα θα είναι έτοιμη ”.

Το συζητούσα καιρό με τους φίλους μου και όλοι αντιμετωπίζαμε το ίδιο πρόβλημα, αλλά κανείς μας δεν μπορούσε να κάνει κάτι. Γι’ αυτόν τον λόγο αποφάσισα να ξεκινήσω μία έρευνα, μέσω της οποίας η συλλογή δεδομένων μου επιτρέπει να μετρήσω τον πραγματικό αριθμό των φοιτητών που αντιμετωπίζουν το ίδιο πρόβλημα».

Ο Ευστάθιος Κωνσταντίνος συμπληρώνει πως «τελικός σκοπός μου είναι να μεταφέρω τα αιτήματα των συμφοιτητών μου στους αρμόδιους φορείς που θα μπορέσουν να βοηθήσουν να αποκτήσουμε το δικαίωμα της δωρεάν μεταφοράς από και προς την σχολή. Μέσω αυτής της φόρμας κατάφερα να δώσω βήμα σε πάρα πολλούς. οι οποίοι ύψωσαν την φωνή τους και μιλήσαν για τα κοινά προβλήματα που όλοι έχουμε.

Διάβασα λόγους που ούτε ο ίδιος δεν είχα σκεφτεί και κατάλαβα πως πλέον είναι αναγκαία η δωρεάν μετακίνηση μας από και προς την σχολή.

Γνωρίζω πως σε κάποιους το ποσό μεταφοράς φαίνεται να είναι αμελητέο, όμως, πολλοί συμφοιτητές μου δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα να καλύψουν ούτε αυτό, χάνοντας έτσι διδακτικές ώρες, την σίτιση και πολλά άλλα δρώμενα του πανεπιστημίου. Συνεπώς, θεωρώ πως είναι αδιανόητο να ξοδεύουμε χρήματα για να πηγαίνουμε στο πανεπιστήμιο μας, το οποίο απλώς τυχαίνει να είναι έξω από το κέντρο της πόλης, κάτι το οποίο το καθιστά δύσκολα προσβάσιμο».

Μοιραστείτε την είδηση