Φοιτητικές εκλογές μετά από τρία χρόνια

3 Min Read

Μετά την απουσία τριών χρόνων, οι φοιτητές των Πανεπιστημίων σε όλη την Ελλάδα θα προσέλθουν και πάλι στις κάλπες για να αποφασίσουν ποιος θα τους εκπροσωπήσει στα συλλογικά όργανα. Η τελευταία φορά που έγινε αυτό ήταν το 2019, αλλά λόγω πανδημίας έκτοτε δεν στήθηκαν ξανά κάλπες.

Δύο παρατάξεις θα αναμετρηθούν φέτος στα Τμήματα της Κοζάνης, η ΔΑΠ – ΝΔΦΚ, νικήτρια των τελευταίων εκλογών και η Πανσπουδαστική Κίνηση Συνεργασίας.

Ο Αριστείδης Λαζαρίδης, υπεύθυνος της ΔΑΠ – ΝΔΦΚ Κοζάνης τόνισε πως «έχουμε μόνο θετικές προσδοκίες, ξαναπάμε για ακόμη μια χρονιά να είμαστε πρώτη παράταξη». Συνέχισε λέγοντας πως η προσδοκία όλων είναι να είναι ασφαλή τα πανεπιστήμια και οι παρατάξεις να είναι δίπλα στο πλευρό του φοιτητή για όλα. «Ήμασταν και θα είμαστε πάντα στο πλευρό του φοιτητή. Ακόμη και δύο χρόνια που ήμασταν εκτός Πανεπιστημίου, η ΔΑΠ-ΝΔΦΚ συνέχισε να είναι δίπλα στους φοιτητές της Κοζάνης και στις σημερινές εκλογές που επιστρέφουμε, θα παραμείνουμε δίπλα τους» τόνισε ο ίδιος.

Τα θέματα που θέτουν οι φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας σχετίζονται με ελλείψεις σε υποδομές, αλλά και σε προσωπικό. Ο Νίκος Μενύχτας, υποψήφιος της Π.Κ.Σ. στο Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών ανέφερε πως η κατάσταση στα Πανεπιστήμια δεν είναι καλή, το ίδρυμα υποχρηματοδοτείται, με αποτέλεσμα να υπάρχουν ελλείψεις σε υποδομές, καθηγητές και η κατάσταση στις εστίες να έχει χειροτερέψει ιδίως μετά τις καραντίνες.  Ο κ. Μενύχτας συνέχισε λέγοντας πως υπάρχουν δωμάτια μέσα στις εστίες τα οποία δεν είναι κατοικήσιμα, δωμάτια τα οποία έχουν ζητήματα με το ζεστό νερό, κάποια άλλα έχουν μούχλα και για όλη αυτή την κατάσταση ευθύνεται η χαμηλή χρηματοδότηση των σχολών και των ιδρυμάτων. Όσο για τις ελλείψεις καθηγητών, το τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών έχει περίπου 25 μόνιμους καθηγητές, ενώ κάποιοι άλλοι είναι με συμβάσεις εξαμήνου. Σύμφωνα με τον ίδιο οι φοιτητικοί σύλλογοι πρέπει να ενεργοποιηθούν, να γίνουν πιο δυνατοί και πιο μαζικοί.

«Ψηφίζοντας Π.Κ.Σ. ψηφίζεις τη δύναμη σου, γιατί αναγνωρίζεις την κατάσταση και θέλεις να την αλλάξεις. Υπάρχουν και οξυμένα προβλήματα, τα οποία αν δεν ενεργοποιηθούν οι φοιτητές, δεν πρόκειται να λυθούν. Οι εκλογές είναι η ευκαιρία να δοθεί ένα μήνυμα στην πολιτική που ακολουθείται και προσδοκούμε ότι η Π.Κ.Σ. πανελλαδικά θα είναι πρώτη δύναμη και η προσέλευση θα είναι αυξημένη» τόνισε ο ίδιος.

Οι κάλπες θα είναι ανοιχτές από τις 7πμ μέχρι τις 7μμ.

Θένια Βασιλειάδου www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση