Φως από μια χριστουγεννιάτικη γιορτή

2 Min Read

Οι χριστουγεννιάτικες σχολικές γιορτές είναι η χαρά των παιδιών, μα κυρίως των μεγάλων. Αυτών που για λίγη ώρα ξεφεύγουν από όσα τους απασχολούν και γίνονται μέρος ενός πανηγυριού, στο οποίο πρωταγωνιστές είναι κοριτσάκια που ξεχνούν τα λόγια τους και με απορημένο βλέμμα περιμένουν τη βοήθεια από το κοινό και αγόρια που με δυνατή φωνή, χωρίς ανάσα, απαγγέλουν το ποίημα τους.
Οι σχολικές γιορτές, όμως, εκτός από χαρά μας δίνουν και κάτι άλλο. Μια εικόνα για το σχολείο και το πόσο σημαντικά πράγματα προσφέρει, τα οποία στην καθημερινότητα προσπερνούμε ή θεωρούμε δεδομένα.
Το σχολείο είναι αυτό που δίνει στα παιδιά την αυτοπεποίθηση να βγουν στη σκηνή, τη σιγουριά να σταθούν στα πόδια τους, τη συντροφικότητα για να κρατήσουν το χέρι του διπλανού τους, αλλά και την ενέργεια για να λειτουργήσουν ως μια δυνατή και μεγάλη ομάδα.
Στο παρασκήνιο βρίσκονται στο ρόλο του σκηνοθέτη, κόουτς, φροντιστή και εργαζόμενου γενικών καθηκόντων οι δάσκαλοι και οι δασκάλες που όταν έχουν διάθεση και μεράκι γι’ αυτό που κάνουν δημιουργούν ένα μαγικό κλίμα, το οποίο «βγαίνει» προς τα έξω.
Δίπλα σε αυτούς όλοι οι εργαζόμενοι μιας σχολικής μονάδας που φροντίζουν τα παιδιά να είναι σε ένα πεντακάθαρο και ασφαλές σχολικό περιβάλλον, το οποίο θα τους δώσει την ασφάλεια και τη ζεστασιά για να ανοίξουν τα φτερά τους.

Ιωάννα

- Advertisement -
Μοιραστείτε την είδηση