Φυσικό αέριο στο σύνολο του Δήμου Σερβίων. Γράφει η Ρίτσα Σπυρίδου

5 Min Read

Περί Δικαίου η παρέμβασή μας…

Διαβάζω στα Μ.Μ .Ε ,ότι πραγματοποιήθηκε  σύσκεψη  μεταξύ  Ε.β.Ε  Κοζάνης  και Δήμων Σερβίων –Βελβεντού,  με θέμα το φυσικό αέριο και την διέλευσή του  από την περιοχή.    Μάλιστα αντιλαμβάνομαι  σαφώ,πως οι σκέψεις εστιάζουν στο σύνολο του Βελβεντού  καθώς και στην κωμόπολη Σερβίων  και των οικισμών πέριξ αυτής.

- Advertisement -

Κατόπιν, για το ίδιο θέμα, πραγματοποιήθηκε διευρυμένη σύσκεψη υπό την Περιφερειακή Αρχή.

Ένα τόσο μεγάλο θέμα και ο δήμαρχος κ .Χρήστος Ελευθερίου λειτουργεί και πάλι ως  μονάδα  και ανορθόδοξα από την θέση του συνδυασμού του, που προτάσσει  θέρμανση με βιομάζα και λιγνίτη και πάλι μόνο για την κωμόπολη και πέριξ αυτής.

Η Δημοτική αρχή ούτε είχε την αξιοπρέπεια να καλέσει τη «ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ» ούτε είχε το σθένος να μας ενημερώσει .

Προσωπικά   ούτε με προβληματίζει ούτε με παιδεύει,  γιατί ο λόγος είναι προφανέστατος.

Η προσωπικότητα του Δημάρχου Σερβίων έως σήμερα,  είναι μονοδιάστατη και ταυτόχρονα αυταρχική .Διοικεί και διαχειρίζεται το Δήμο ως «λεβέντης» στο τσιφλίκι του, άρα δεν με ξενίζει η στάση απαξιώσεις του και δικαιολογεί  την ανάρμοστη απόφασή του να μη καλεστεί η αντιπολίτευση.

Το επόμενο στοιχείο της προσωπικότητάς του έως σήμερα , είναι ο εγωισμός,  χωρίς να παραβλέπω μέρος των θετικών του στοιχείων, όπως επί παραδείγματι  του τρυφερού πατέρα  και του έντιμου συζήγου. Όμως ο δικός μας ρόλος ορίζει   να εστιάσω στο Δήμαρχο Ελευθερίου και να πω:

Χαμογελάω τρυφερά κύριε Δήμαρχε γιατί δεν μου επιτρέπεται ως πολιτικό πρόσωπο να ξεκαρδίζομαι. Θέλει κότσια να παραδεχτείτε πως η πρόταση της «ΤΑΣΗΣ ΣΕΡΒΙΩΝ» είναι σταθερή και πάντα για την επικράτεια του Δήμου μας. Θέλει πυγμή και αυτάρκεια η συνέργεια.

Εμείς έντιμα   ξαναλέμε:

¨ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΝΟΛΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΣΕΡΒΙΩΝ¨

Προτείνουμε λοιπόν ,εκ νέου σύσκεψη με τους όμορους  Δήμους, οι οποίοι έχουν εκ των πραγμάτων  να προσθέσουν  περιοχές δικές τους εφόσον το ενδιαφέρων τους για παροχή φυσικού αερίου είναι δεδομένο .

Πρόκειται  για τους Δήμους:

-Σερβίων

-Βελβεντού

-Κοζάνης

-Γρεβενών

-Δεσκάτης

Έτσι θα ζεσταθούν και τα ορεινά Καμβούνια και η χειμάζουσα  περιοχή του Λιβαδερού αλλά και ο Βόρειος άξονας  με το μεγάλο κάμπο που ζητά τα θερμοκήπια.

Ίσως με αυτό το δίκαιο άνοιγμα θα μπορέσουμε να επιτύχουμε τον επίμαχο στόχο που τελευταία « φαντάζει» κοινός .

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Συντονιστή για τη Μετά Λιγνίτη Εποχή κ.Μουσουρούλη (στο Περιφερειακό Συμβούλιο που έλαβε χώρα στο πρόσφατο παρελθόν), η επιχείρηση

προκειμένου να ισορροπήσει το οικονομικό  κόστος των επενδύσεων της ,  αλλά και την αύξηση  των μελλοντικών της  εσόδων , αποζητά την σύνδεση του φυσικού αερίου με όσο το δυνατών περισσότερα νοικοκυριά.

Κύριε Δήμαρχε των Σερβίων, ζητάμε,  με αυτόν  τον Δημοκρατικό  τρόπο φιλοξενίας εκ μέρους των Μ.Μ.Ε,  που δεν επιδέχονται , αποδεδειγμένα, καμία παρέμβαση «αποκλεισμού μας» από εσάς, να σκεφτείτε  σοβαρά την πρότασή μας.

Επίσης σας ζητάμε , χωρίς να θέλουμε να σας κουράσουμε, την επόμενη φορά που θα σας καλέσουνε ή που θα προσκαλέσετε εσείς  σύσκεψη, με εκπροσώπους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας, του Ε.Β.Ε Κοζάνης ,Της Π.Ε.Δ Δυτικής Μακεδονίας ,του Κέντρου ,της Δ.Ε.Η ΑΕ, να θυμηθείτε ή να τους Θυμίσετε, πως η «ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ» έχει αξιόλογες προτάσεις ,διάθεση σύνθεσης θέσεων  και εκπροσωπεί το 1/3 των πολιτών του Δήμου Σερβίων, ενώ  η αντιπολίτευση στο σύνολό της το 65% .

Εκ των πραγμάτων κ. Χρήστο Ελευθερίου  , καμία πρόταση της Δημοτικής Αρχής , δεν μπορεί να έχει την πλειοψηφία του Δημοτικού Συμβουλίου , γιατί είστε μειοψηφία .

Εκ των πραγμάτων κανένας αιρετός του Β/βαθμού τοπικής αυτοδιοίκησης ,του Κέντρου ,των επιμελητηρίων καθώς και των εκπροσώπων  θεσμών και εταιρειών ,δεν μπορούν, μόνο με τα δικά σας αυτιά και τις δικέ σας σκέψεις να φτάσουν  σε όλα τα σπίτια των συνδημοτών μας , πόσο μάλλον ,να προχωρήσουν μεγάλα έργα που ζητούν ψήφιση απόφασης-πρόθεσης Δημοτικού Συμβουλίου Σερβίων ,γιατί απλούστατα … είστε μειοψηφία.

Με τιμή

Λαζαρίτσα Σπυρίδου-ΣΤΑΣΗ ΣΕΡΒΙΩΝ-

 

 

 

 

Μοιραστείτε την είδηση