Γ. Χριστοφορίδης: Επίδομα προβληματικής περιοχής. Μια αδικία που διαιωνίζεται

3 Min Read

Στις 7-10-2020 με επερώτηση μας στο Περιφερειακό Συμβούλιο ζητήσαμε από τον κ. Περιφερειάρχη να  στηρίξει την προσπάθεια μας για την  επέκταση του επιδόματος προβληματικής περιοχής για ΟΛΟΥΣ τους Δημόσιους Υπάλληλους των πόλεων Κοζάνη και Πτολεμαΐδα (πατήστε εδώ)

Η απάντηση του Περιφερειάρχη για ένα δίκαιο αίτημα των υπαλλήλων των πόλεων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας ήταν δυστυχώς αναιτιολόγητα αρνητική (πατήστε εδώ)

- Advertisement -

Ειδικότερα ο Περιφερειάρχης αρνείται να συνεπικουρήσει στην διεκδίκηση του επιδόματος προβληματικής περιοχής για τους ανθρώπους αυτούς, γιατί κατά την άποψή του, αυτό δεν  θα έχει θετική συνέπεια στην αύξηση του εισοδήματος της περιοχής.

Η έλλειψη επιχειρημάτων από την πλευρά της Περιφερειακής αρχής είναι ολοφάνερη και η στάση της αδικαιολόγητη, καθώς η ίδια η Κυβέρνηση αναγνωρίζει την προβληματικότητα των λιγνιτικών περιοχών και  πλέον θα μοριοδοτεί  με επιπλέον  μόρια τους κατοίκους  αυτών των περιοχών στους διαγωνισμούς  του  Α.Σ.Ε.Π.

Εάν το επίδομα αυτό δοθεί, σε όλους τους δημοσίους υπαλλήλους (τακτικούς και έκτακτους ) της Κοζάνης και Πτολεμαΐδας, καταργείται μια αδικία δεκαετιών. Ένα επίδομα που θα πληρώνεται από τον κρατικό προϋπολογισμό,  θα ”πέφτει ” στην τοπική αγορά και θα ενισχύει το τοπικό ΑΕΠ με μισό εκατομμύριο ευρώ το μήνα περίπου.

Ο Περιφερειάρχης στρουθοκαμηλίζει όταν δεν αναγνωρίζει το πόσο σημαντικό είναι να «πέσουν» χρήματα στην περιοχή και κυρίως να ενισχυθεί το εισόδημα των κατοίκων της και ειδικά των ανθρώπων που έχουν δει το μοναδικό τους εισόδημα να συρρικνώνεται κατά 40% τα τελευταία δέκα χρόνια με το κόστος ζωής ταυτόχρονα να διπλασιάζεται.

Είναι απλή κοροϊδία η αναφορά του, όταν αναφέρει πως δεν υπάρχουν στοιχεία προσέλκυσης δημοσίων υπαλλήλων μέσω του επιδόματος όταν οι κυβερνήσεις θεσμοθετούν αντίστοιχες παροχές, π.χ. δυνατότητα προβληματικών, παραμεθόριων  Δήμων να παρέχουν στέγαση σε υπαλλήλους, εκπαιδευτικούς, γιατρούς. Το επίδομα προβληματικής περιοχής αποτελεί μια αντίστοιχη παροχή!

Κε Περιφερειάρχη, μειώνετε το κύρος του θεσμού που εκπροσωπείτε  όταν ρωτάτε ποιες ενέργειες κάναμε εμείς  προς την κατεύθυνση καταβολής του επιδόματος, ώστε να στηρίξετε επικουρικά αυτή την προσπάθεια. Την οποία προσπάθεια απαξιώνετε και αρνείστε να ενισχύσετε  στο ίδιο ακριβώς έγγραφό σας!

Τέλος, είναι απλά τραγελαφικό  ο Περιφερειάρχης να μιλά για αποφυγή brain drain σε μια περιοχή που ΔΙΩΧΝΕΙ τον μεγαλύτερο εργοδότη της χώρας με την μεγαλύτερη συσσωρευμένη τεχνολογική εμπειρία και γνώση, τη ΔΕΗ!

Κύριε Περιφερειάρχη, είστε ο Αιρετός Διοικητής της Δυτικής Μακεδονίας και αυτής της περιοχής τα συμφέροντα πρέπει να προασπίζεστε.

Δεν είστε τοπικός εκπρόσωπος κόμματος και φυσικά δεν είστε ένας απλός θεατής – σχολιαστής.

Ακόμα αναμένουμε μαζί με όλο τον λαό της περιοχής κάποια υποτυπώδη αντίδραση στην επερχόμενη καταστροφή, κάποια στοιχειώδη διεκδίκηση για το εισόδημα που μας κλέβουν και κυρίως για το μέλλον των παιδιών μας που καταστρέφεται.

Γιώργος Χριστοφορίδης

Περιφερειακός Σύμβουλος

Συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ»

Υ.Γ.  Εμείς θα προωθήσουμε εκ νέου το θέμα μέσω των Βουλευτών και του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ και ευελπιστούμε να βρούμε συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια και τους θεσμικούς φορείς της Δυτικής Μακεδονίας.

Μοιραστείτε την είδηση