Γ. Κασαπίδης: Πρόταση για την ίδρυση Ερευνητικού Κέντρου Ενεργειακών Εξελίξεων στη Δυτική Μακεδονία.

2 Min Read

Την αναγκαιότητα μετάβασης της Δυτικής Μακεδονίας από ενεργειακό κέντρο της χώρας με βάση το λιγνίτη, σε κέντρο ενεργειακών εξελίξεων όλων των μορφών ενέργειας με προτεραιότητα τις σύγχρονες τεχνολογίες εκμετάλλευσης του λιγνίτη και την προστασία του περιβάλλοντος, επισήμανε ο βουλευτής Κοζάνης Γ. Κασαπίδης κατά τη διάρκεια της τοποθέτησής του στην ημερίδα για το λιγνίτη, που συνδιοργάνωσαν προ ημερών το Σωματείο «Σπάρτακος» με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Το ζητούμενο όπως επισήμανε ο κ. Κασαπίδης είναι στη Δυτική Μακεδονία και στο Ν. Κοζάνης να διατηρηθεί η ενεργειακή ταυτότητα και να παραμείνει η ενεργειακή καρδιά της χώρας με όρους σύγχρονης και πιο φιλοπεριβαλλοντικής τεχνολογίας, επεκτείνοντας, παράλληλα, δράσεις εφαρμοσμένης έρευνας και παραγωγής ενέργειας και από άλλες πηγές που, ήδη, είναι στο προσκήνιο και αναμένεται να αναδειχθούν περαιτέρω.

- Advertisement -

Έτσι θα μπορέσει να διατηρήσει η περιοχή τόσο την απασχόληση όσο και το ΑΕΠ που βασίζονται στην παραγωγή ενέργειας, χωρίς καμιά έκπτωση.

Παράλληλα, ο βουλευτής Κοζάνης χαιρετίζοντας εγκάρδια την πρωτοβουλία για την ημερίδα, πρότεινε τη θεσμοθέτησή της στο Ν. Κοζάνης σε ετήσια βάση. Στόχος όπως είπε η περιοχή να διαδραματίζει στο εξής ακόμα πιο ενεργό ρόλο στα ενεργειακά ζητήματα της χώρας και στη διαδικασία λήψεως αποφάσεων που θα σχετίζονται με την ενεργειακή πολιτική.

Τέλος συνέστησε επαγρύπνηση και ετοιμότητα σε επίπεδο τοπικής κοινωνίας και εργαζομένων στη ΔΕΗ, ώστε σε κάθε ενδεχόμενο και οποιαδήποτε εξέλιξη, οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας σύσσωμοι να αντιδράσουν συλλογικά και αποτελεσματικά.

Προς την κατεύθυνση αυτή ο κ. Κασαπίδης δεσμεύτηκε να επαναφέρει ξανά στο προσκήνιο την εδώ και χρόνια πρότασή του για την ίδρυση και λειτουργία του Κέντρου Ενεργειακών Εξελίξεων επικαιροποιημένη και εμπλουτισμένη με νέα δεδομένα, ξεκινώντας τη διαβούλευση με την τοπική κοινωνία και τα σωματεία των εργαζομένων της ΔΕΗ.

Μοιραστείτε την είδηση