Γ. Κασαπίδης: “Η προοπτική των ΑΠΕ δεν εξυπηρετεί τις τοπικές κοινωνίας όπως γίνεται”- Να παγώσουν οι διαδικασίες αδειοδότησης των ΑΠΕ ζητά το Περιφερειακό Συμβούλιο

1 Min Read

Nα παγώσουν  όλες οι διαδικασίες αδειοδότησης των ΑΠΕ θα ζητήσει το Περιφερειακό Συμβούλιο από την πολιτεία μέχρι να ικανοποιηθούν συγκεκριμένες προυποθέσεις.

Στην εισήγηση της η αρμόδια Αντιπεριφερειάρχης Καλλιόπη Κυριακίδου σημείωσε πως η περιφερειακή αρχή ζητά να παγώσουν  όλες οι διαδικασίες αδειοδότησης των ΑΠΕ και αναστολή των ήδη εγκεκριμένων σχεδίων μέχρι να ολοκληρωθεί το Περιφερειακό Πλαίσιο Χωροταξικού Σχεδιασμού και Αειφόρου Ανάπτυξης, το Εθνικό Χωροταξικό Σχέδιο για τις ΑΠΕ και μέχρι να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο για να έχουν οι δύο βαθμοί αυτοδιοίκησης αποφασιστικό ρόλο.Παράλληλα ζητά να δοθεί  προτεραιότητα στις τοπικές επενδύσεις και ισχυρά ανταποδοτικα στις τοπικές κοινωνίες.

Ο Περιφερειάρχης στην τελική του τοποθέτηση αναφέρθηκε στο ισχυρό αποτύπωμα που είχε η ΔΕΗ σε θέσεις εργασίας κάτι που δεν προκύπτει από τις επενδύσεις σε ΑΠΕ. “Η προοπτική των ΑΠΕ δεν εξυπηρετεί τις τοπικές κοινωνίας όπως γίνεται σήμερα χωρίς σχέδιο και άναρχα” ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

 

Μοιραστείτε την είδηση