Γ. Κασαπίδης: Θετική εξέλιξη η νομοτεχνική βελτίωση στο σχέδιο νόμου «Έλεγχος και προστασία του δομημένου περιβάλλοντος» για το ζήτημα της απαλλοτρίωσης του οικισμού Ακρινής

2 Min Read

Θετική εξέλιξη χαρακτήρισε ο βουλευτής Κοζάνης Γιώργος Κασαπίδης τη νομοτεχνική βελτίωση στο σχέδιο νόμου «Έλεγχος και προστασία του δοµηµένου περιβάλλοντος» για το ζήτημα της απαλλοτρίωσης του οικισμού Ακρινής.
Παρόλο που στο τελικό κείμενο μετά την επεξεργασία του στην αρμόδια επιτροπή και την είσοδο χθες προς συζήτηση και ψήφιση στην ολομέλεια της Βουλής άφηνε σε αόριστο χρόνο το σχέδιο για την απαλλοτρίωση της Ακρινής, επετεύθχη η επιδιωκόμενη αλλαγή, έπειτα από σχετική παρέμβαση και του βουλευτή κ. Κασαπίδη.
Με κατάθεση συγκεκριμένης τροπολογίας στο άρθρο 147 του εν λόγω νόμου ο βουλευτής, ζήτησε από τον Υπουργό κ. Σταθάκη να ισχύσει ό,τι καθορίζονταν για την περίπτωση του οικισμού των Αναργύρων Φλώρινας, ως προς το χρονοδιάγραμμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής.
Τελικά, παρά το γεγονός ότι ο Υπουργός δεν υιοθέτησε αυτούσια την τροπολογία, προέβη σε νομοθετική βελτίωση που υποχρεώνει τη Δ.Ε.Η. να υποβάλει το σχετικό σχέδιο έως την 30η Απριλίου του 2018.
«Δεδομένου ότι η νομικά κατοχυρωμένη προθεσμία ολοκλήρωσης της μετεγκατάστασης και για τους δύο οικισμούς λήγει το 2021, η ανάγκη άμεσης κίνησης των διαδικασιών ολοκλήρωσης του σχεδίου και έκδοσης του τελικού Προεδρικού Διατάγματος είναι αδήριτη, καθώς πρόκειται για πολύπλοκες και χρονοβόρες διαδικασίες», επεσήμανε κατά την παρέμβασή του ο βουλευτής.
Για το σκοπό αυτό το ενδιαφέρον του θα είναι διαρκές με σχετικές παρεμβάσεις όταν αυτό απαιτείται.

Μοιραστείτε την είδηση