Γ. Κασαπίδης: Υλοποιούμε ένα στρατηγικό σχέδιο που έχει ως βασικό πυλώνα την πρόληψη

2 Min Read
Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Κασαπίδης

Σε πλήρη εξέλιξη είναι το νέο τριετές πρόγραμμα καταπολέμησης των κουνουπιών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, με στόχο την προάσπιση της υγείας των πολιτών από μεταδιδόμενες ασθένειες και την αναβάθμιση της ποιότητας της καθημερινότητας σε όλη τη Δυτική Μακεδονία, καθώς ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης, υπέγραψε τη σύμβαση του έργου «Ολοκληρωμένο Πρόγραμμα Καταπολέμησης κουνουπιών στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για τα έτη 2023-2025» με τον ανάδοχο του έργου, προϋπολογισμού 1.060.200,00 ευρώ (με Φ.Π.Α.).

Το έργο θα αναπτυχθεί στις τέσσερις Περιφερειακές Ενότητες (Κοζάνης, Γρεβενών, Καστοριάς και Φλώρινας) της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Περιοχή εφαρμογής του έργου αποτελεί το αστικό, περιαστικό – αγροτικό, και φυσικό σύστημα του συνόλου των 13  Δήμων της Περιφέρειας, με έμφαση στα παραλίμνια και παραποτάμια υγροτοπικά συστήματα.

Ωφελούμενοι θα είναι το σύνολο του πληθυσμού της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και ιδιαίτερα οι κάτοικοι και επισκέπτες των περιοχών που αντιμετωπίζουν έντονο πρόβλημα όχλησης από κουνούπια.

Στόχος της Περιφερειακής Αρχής, σύμφωνα με τον κ. Κασαπίδη, είναι η προστασία της Δημόσιας Υγείας και η ασφάλεια των πολιτών απέναντι σε ασθένειες μεταδιδόμενες από τα κουνούπια όπως, η ελονοσία, ο ιός του Δυτικού Νείλου και ο δάγκειος πυρετός.

Βασική ασπίδα προστασίας των πολιτών είναι η έγκαιρη παρέμβαση και η στοχευμένη στρατηγική πρόληψη. Αυτό γίνεται σε συνδυασμό με τη συστηματική τήρηση των μέτρων σε ατομικό επίπεδο, πάντα σε συνεργασία με τις υπηρεσίες Δημόσιας Υγείας.

Μοιραστείτε την είδηση