Γ. Θεοδωρίδης: Ανησυχία για το πόσο θα “αντέξει” το νέο ταρτάν του στίβου στο ΔΑΚ

2 Min Read

Σε μια ιδιαίτερα ανησυχητική  δήλωση προχώρησε ο 3ος Παγκόσμιος Πρωταθλητής του Στίβου Γιώργος Θεοδωρίδης για το νέο  ταρτάν του ΔΑΚ Κοζάνης, που τοποθετήθηκε μόλις το Νοέμβριο του 2020.

Σύμφωνα με όσα δήλωσε στο “Χρόνο” και στη Θένια Βασιλειάδου, υπάρχουν ήδη ανησυχητικά  σημάδια  , που σύμφωνα με την εμπειρία του θα οδηγήσουν σύντομα σε προβλήματα.

«Δεν θα αντέξει για πολύ, ενώ κανονικά θα έπρεπε να αντέξει για τουλάχιστον δεκαπέντε χρόνια. Με πρόχειρους υπολογισμούς δεν θα έχουμε πίστα στίβου σε τρία χρόνια, θα διαλυθεί».

Το νέο ταρτάν του στίβου ήταν προϋπολογισμού 400.000 ευρώ και χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων (ΠΔΕ), μέσω προγραμματικής σύμβασης με τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού.

Το ελαστικό δάπεδο, τύπου ταρτάν, αποτελείται κατά βάση από μίγμα πολυουρεθάνης και κόκκους ανακυκλωμένου λάστιχου ως πρώτη στρώση και μίγμα πολυουρεθάνης με έγχρωμους κόκκους EPDM ως δεύτερη και τρίτη στρώση και σύμφωνα με τις προδιαγραφές θα πρέπει να είναι δάπεδο υψηλών αντοχών, αναλλοίωτο από την επίδραση των καιρικών συνθηκών και της ηλιακής ακτινοβολίας.

Αξίζει να σημειώσουμε πως είναι εξαιρετικά ανησυχητική η αναφορά του κ. Θεοδωρίδη καθώς η προηγούμενη δημοτική αρχή είχε κάνει μεγάλη προσπάθεια για να εξασφαλίσει τα χρήματα για το ταρτάν αλλά και η σημερινή “επένδυσε” στο στίβο του ΔΑΚ με την προσθήκη υποδομών για άλμα εις ύψος, επί κοντώ και και ρίψεις.

Γιάννης Κωσταρέλλας www.xronos-kozanis.gr

Ο αθλητισμός όπως πρέπει να είναι – 500 μικροί αθλητές στους αναπτυξιακούς αγώνες στίβου στην Κοζάνη

Μοιραστείτε την είδηση