Γ. Θεοφύλακτος: «Τυπική η μεταβίβαση των δημοσίων ακινήτων στην περιοχή της Κοζάνης στο Υπερταμείο» – Υπενθύμισε το «σκάνδαλο» της κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου με την επαναμίσθοση «φιλέτων» μεταξύ ΤΑΙΠΕ-ιδιωτών-δημοσίου

2 Min Read

«Τυπική» χαρακτηρίζει την μεταβίβαση δημόσιων ακινήτων που βρίσκονται στην ΠΕ Κοζάνης στο Υπερταμείο ο Βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Θεοφύλακτος, ο οποίος υπογραμμίζει πως κανένα από τα οκτώ ακίνητα δεν θα πουληθεί προς αξιοποίηση. Γκέρτσειο Εκκλησιαστικό ίδρυμα, Διοικητήριο της ΠΕ Κοζάνης και Δικαστικό Μέγαρο είναι 3 από 8 ακίνητα της Κοζάνης που συμπεριλαμβάνονται στη λίστα των 10 χιλιάδων και πλέον ακινήτων που περνούν στο Υπερταμείο.
«Δεν θα φύγει κανένα ακίνητο. Η Ελλάδα στέκεται στα πόδια της και ανέκτησε την κυριαρχία της. Για να κλείσει και η 4η αξιολόγηση και να βγούμε από τα μνημόνια, μια υποχρέωση της χώρας από το2015 ήταν να μεταβιβαστούν στο Υπερταμείο πολλά ακίνητα του στενού δημοσίου (όχι ΟΤΑ, ασφαλιστικά ταμεία, ΝΠΔΔ κλπ). Πρόκειται για μια τυπική, θα τη χαρακτήριζα, μεταβίβαση και δεν κινδυνεύουν τα ακίνητα» δήλωσε ο κ. Θεοφύλακτος.
Σύμφωνα με τον ίδιο η διαδικασία αξιοποίησης των ακινήτων γίνεται με την εποπτεία του Υπουργείου Οικονομικών και εφόσον κάτι προκύψει με ακίνητα που θα περάσουν στο στάδιο της αξιοποίησης τότε θα προηγηθεί διαβούλευση. Ο κ. Θεοφύλακτος υπενθύμισε το «σκανδαλώδες ξεπούλημα» όπως το χαρακτήρισε, 28 δημοσίων ακινήτων φιλέτων τη περίοδο διακυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου.
«Δεν συζητάμε για τα ακίνητα της περιοχής μας ότι μπορεί να πουληθεί κάτι από αυτά. Δεν θα πουληθούν. Τα 28 φιλέτα όμως που πουλήθηκαν κοψοχρονιά σε ιδιώτες και μάλιστα μέσω ΤΑΙΠΕΔ που τα αγόρασαν οι ίδιοι οι σύμβουλοι του και τα επαναμίσθωσαν στο δημόσιο είναι σκάνδαλο της περιόδου Σαμαρά – Βενιζέλου. Τα απόνερα της χρεοκοπίας της χώρας που την ευθύνη έχει η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ διαχειριζόμαστε και ας ρίξουν λίγο τους τόνους οι εκπρόσωποι των πολιτικών κομμάτων αυτών γιατί τα δικά τους απόνερα διαχειριζόμαστε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Θεοφύλακτος.

Σωκράτης Μουτίδης

- Advertisement -

Εφημερίδα “Ο Χρόνος”

Μοιραστείτε την είδηση