Γέμισε ο τόπος ψίχουλα

3 Min Read

Από εδώ η «πλατφόρμα» για την μια επιδότηση. Από εκεί η «εφαρμογή» για την άλλη. Αν το δεις από μία άποψη θα πεις «γέμισε ο τόπος επιδοτήσεις». Σε εργαζόμενους, σε ανέργους, επιχειρηματίες,  καύσιμα, ηλεκτρικό, ενοίκια, κλιματιστικά και ψυγεία, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σε πολλά άλλα. Αν όμως το δεις με την οπτική του ΣΥΡΙΖΑ και των οργάνων του δεν σου μένει παρά μια μόνο παραδοχή: «Γέμισε ο τόπος ψίχουλα». Αυτό το σήμα εκπέμπεται π.χ. από την «Αυγή», με τίτλους άρθρων όπως αυτόν: «Κάτω από τον πήχη της ακρίβειας τα μέτρα Μητσοτάκη. Τα κύματα των ανατιμήσεων καταπίνουν τις επιδοτήσεις-ψίχουλα».

Και πώς θα τα λύσουμε όλα τα προβλήματα; Μα φυσικά με πρόωρες εκλογές. Που θα είναι οι δικαιότερες, οι τιμιότερες που έχουν γίνει ποτέ σε αυτήν την χώρα, αφού, για πρώτη φορά θα γίνουν με το σύστημα της απλής αναλογικής πού ψήφισε η κυβέρνηση Τσίπρα-Καμμένου. Όπερ σημαίνει ότι κανείς δεν θα μπορεί, την επομένη των εκλογών, να σχηματίσει αυτοδύναμη κυβέρνηση, αφού για να το καταφέρει θα πρέπει να αποσπάσει κάτι …ψίχουλα πάνω από το 50% του εκλογικού σώματος. ¨όπερ, με τα σημερινά δεδομένα, τελείως αδύνατο. 

- Advertisement -

Άρα που πάμε; Σε μια περίοδο ακυβερνησίας, την οποία, με μαθηματική βεβαιότητα, θα ακολουθήσει νέα προσφυγή σε κάλπες, αλλά αυτή τη φορά με νέο εκλογικό σύστημα ενισχυμένης αναλογικής, ώστε να εξασφαλίζεται «η κυβερνησιμότητα της χώρας». Εκτός αν… Διότι κάποιοι μας προδιαγράφουν το ενδεχόμενο ενός άλλου …ευτυχούς μέλλοντος για την πατρίδα μας. Όπως για παράδειγμα ο τέως υπουργός Οικονομικών και ηγέτης της «Ομπρέλας» του ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευκλείδης Τσακαλώτος. Ο όποιος μας επιφυλάσσει ένα μέγα δώρο προς το έθνος. Την επιστροφή στην εξουσία του… Γιάνη Βαρουφάκη. 

Όσο και αν σας φαίνεται γελοίο, σε αυτή την προοπτική ελπίζουν. Να ηττηθεί ο Μητσοτάκης, να γίνει «εντολοδόχος πρωθυπουργός» ο Τσίπρας και να στηριχθεί στον Βαρουφάκη για να σχηματίσει κυβέρνηση. Όνειρα θερινής νυκτός θα πουν κάποιοι. Αλλά δεν είναι όνειρα, είναι εφιάλτες. Διότι, εν μέσω υγειονομικής, επισιτιστικής, ενεργειακής και οικονομικής κρίσης, θα χάσουμε περίπου ένα τρίμηνο ως τις επόμενες, λυτρωτικές, εκλογές. 

Το γιατί αυτοί επείγονται να επισπευσθούν οι εκλογές το καταλαβαίνω. Εσείς τι λόγο έχετε να τους κάνετε το χατίρι, υπαναχωρώντας από την πάγια θέση εξάντλησης της τετραετίας κ. Πρόεδρε;

Μοιραστείτε την είδηση