Γέμισε παιδικές φωνές η ταβέρνα του Εκθεσιακού Κέντρου Κοζάνης-Μπουγάτσα, ριζόγαλο, γιαουρτάκια, γάλατα για το πρωινό των παιδιών

4 Min Read

Οι παιδικές  γαστρονομικές εκδηλώσεις στο Εκθεσιακό Κέντρο Κοζάνης  ξεκίνησαν το Σάββατο το πρωί με το σεφ  Χρήστο Γανίτη να ανοίγει «Φύλλο-Φύλλο»  την παραδοσιακή  μπουγάτσα εξηγώντας στα παιδιά τη διαδικασία. Μικροί και μεγάλοι  θαύμασαν τη μαεστρία του σεφ στο άνοιγμα και πέταμα του φύλλου αέρος και κατόπιν κάθισαν στα τραπεζάκια να την γευτούν.

Παράλληλα προσφέρθηκε ζεστό ρυζόγαλο, γιαουρτάκια με μέλι και γάλα «από Πρώτο χέρι» στους μικρούς. Τα παιδιά έβαλαν ποδιές και έφτιαξαν με ψωμάκια και λαχανικά  αστείες φατσούλες, τις οποίες και γεύτηκαν , ενώ δεν έλειψαν και τα παιχνίδια με την αγελαδίτσα.

- Advertisement -

Οι γαστρονομικές εκδηλώσεις του Επιμελητηρίου Κοζάνης στο πλαίσιο της 33ης Εμποροβιοτεχνικής και Γεωργικής Έκθεσης Δυτικής Μακεδονίας  συνεχίζονται:

 

Κυριακή 08-10-2017

12:00-14:00         «Γνωρίζω το μούστο»

Τα παιδιά γνωρίζουν το μούστο και τα υποπροϊόντα του, δοκιμάζουν τοπικά εδέσματα  και παρασκευάζουν τα δικά τους.

13:00-14:00         «Ο παγωτατζής περνά»

Ο παγωτατζής περνάει προσφέροντας αγνό παγωτό σε χωνάκι.

18:00-21:30      1ος Διαγωνισμός Μαγειρικής  «Οι ανερχόμενοι σεφ της Κοζάνης»

Καταρτιζόμενοι των ΙΕΚ Μαγειρικής Τέχνης εμπνέονται από τα τοπικά προϊόντα και διαγωνίζονται για το καλύτερο τοπικό πιάτο.

18:30-19:30         «Η  παράδοση της πίτας στη Δυτική Μακεδονία»

Η παράδοση της πίτας στη Δυτική Μακεδονία μέσα από την προβολή και δοκιμή διαφόρων ειδών πίτας με μαθήματα ανοίγματος φύλλου.

 

19:30-21:30         «Τοπικές σπεσιαλιτέ από τη σεφ Νανά Γκαμπούρα»

Στον ειδικά διαμορφωμένο χώρο της ταβέρνας η Νανά Γκαμπούρα  ως πρεσβευτής της τοπικής κουζίνας μαγειρεύει τοπικές σπεσιαλιτέ με συνοδεία ζωντανής μουσικής.

 

 

 

 

 

Δευτέρα 09-10-2017

18:00-20:00         «Γλυκές γεύσεις Δυτικής Μακεδονίας με το σεφ Βαγγέλη Γεωργίου»

Στο παντοπωλείο οι επισκέπτες θα γευτούν τοπικά γλυκίσματα, ενώ ο  σεφ Βαγγέλης Γεωργίου θα ετοιμάσει τις δικές του γλυκές εκπλήξεις .

20:00-21:30         «Οι φίλοι του κρασιού της Δυτικής Μακεδονίας δοκιμάζουν μεταξύ τυρού και αχλαδιού»

Οι φίλοι του οίνου θα συμμετάσχουν  σε γευστικές δοκιμές τοπικών οίνων συνοδεία τοπικών τυροκομικών και αλλαντικών με τις καντάδες της Χορωδίας του Πολιτιστικού Συλλόγου Σκ’ρκας.

 

Τρίτη 10-10-2017

19:30-21:00         «Όλα πιπεριά Φλωρίνης με τους σεφ Πέτρο και Άγγελο Ναουμίδη»

Οι σεφ Πέτρος και Άγγελος Ναουμίδης θα παρουσιάσουν ενώπιον του κοινού τις πολλαπλές δυνατότητες χρήσης της πιπεριάς στην κουζίνα, ενώ ο κόσμος θα γευτεί εδέσματα με πιπεριά .Την εκδήλωση πλαισιώνει μουσικά ο Βαγγέλης Τζημόπουλος με την Κωνσταντία Τεντόγλου.

 

21:00-22:30         «Τοπικοί οίνοι με συνοδευτικά του Γιώργου Καλογερίδη »

Πολυάριθμες γηγενείς ετικέτες θα είναι στη διάθεση των επισκεπτών με τα ανάλογα συνοδευτικά, συνοδεία μουσικής.

 

Τετάρτη 11-10-2017

18:00-19:00         «Η Φρουτόπολη»

Εποχιακά τοπικά φρούτα συνθέτουν μια φαγώσιμη φρουτόπολη, έτοιμη να την καταβροχθίσουν οι μικροί επισκέπτες της έκθεσης δίπλα σε εδέσματα με φρούτα.

19:00-20:30         «Μια  καστανογιορτή μέσα στην έκθεση»

Η ανάδειξη του ορεινού κάστανου Βοίου προωθείται μέσα από μια ιδιότυπη καστανογιορτή στην έκθεση των Κοίλων με συνοδεία χάλκινων από το «Κοζανίτικο Τακίμι».

 

20:30-22:00         «Τσιπουροκατάσταση με μεζεδάκια του σεφ Στέλιου Πιτένη »

Τοπικό τσίπουρο με συνοδεία finger food όλους τους επισκέπτες με το γλέντι να ακολουθεί.

 

Τις εκδηλώσεις στηρίζει ο Σύλλογος Πωλητών  Λαϊκών Αγορών Κοζάνης ,το Σωματείο Αρτοποιών Κοζάνης «Ο Προφήτης Ηλίας», το Σωματείο Ζαχαροπλαστών Κοζάνης, το Σωματείο  Κρεοπωλών Κοζάνης , ο Σύλλογος Επαγγελματιών Ψαράδων της Λίμνης Πολυφύτου, ο Σύλλογος Μελισσοκόμων Κοζάνης.

Μοιραστείτε την είδηση