Γεωργία Ζεμπιλιάδου: Να σταματήσει η τοξικότητα και να μιλήσουμε με προτάσεις

4 Min Read
Η επικεφαλής του συνδυασμού "ΕΛΠΙΔΑ" Γεωργία Ζεμπιλιάδου με τον υπεύθυνο τύπου του συνδυασμού Τάσο Κόλλια

Τους τέσσερις βασικούς άξονες του προγράμματός της παρουσίασε σε συνέντευξη τύπου

Στην δημοσιοποίηση των βασικών αξόνων του προγράμματός της, το οποίο θα κατατεθεί τις επόμενες μέρες, προχώρησε το πρωί της Τετάρτης η επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» Γεωργία Ζεμπιλιάδου. Σε συνέντευξη τύπου στην Δημοτική Βιβλιοθήκη Κοζάνης, η κ. Ζεμπιλιάδου ζήτησε από τους ανθυποψήφιους της  να μην χαρακτηριστεί αυτή η προεκλογική περίοδος από τοξικότητα και να κυριαρχήσει η ανάπτυξη και το παραγωγικό αύριο.

Η κ. Ζεμπιλιάδου είπε πως τόσο ο Γιώργος Κασαπίδης όσο και ο Γιώργος Αμανατίδης, δημιούργησαν ένα τοξικό κλίμα που συνεχίζεται με ακραία πόλωση. «Δεν μπορούν να δημιουργήσουν το κατάλληλο έδαφος για να αναπτυχθούν τα προγράμματα για το μέλλον της περιφέρειας και οι πολίτες να επιλέξουν την καλύτερη πρόταση. Αντιθέτως, μπαίνουν σε ένα ξεκαθάρισμα λογαριασμών με αποτέλεσμα να μην έχει μιλήσει κανείς για τα προβλήματα αυτής της περιοχής και τις προτάσεις τους» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Η κ. Ζεμπιλιάδου έθεσε ως βασικό διακύβευμα αυτών των αυτοδιοικητικών εκλογών το «γύρισμα» της ενεργειακής μετάβασης προς όφελος των πολιτών και της κοινωνίας.

Οι βασικοί άξονες του προγράμματος της είναι τέσσερις:

  • Η εξασφάλιση σταθερού εισοδήματος για τα 80.000 νοικοκυριά της περιφέρειας και η εξασφάλιση επαρκούς ενεργειακού χώρου που θα δοθεί κατά προτεραιότητα στην Δυτική Μακεδονία.
  • Να μην επιτραπεί στην ΔΕΗ να «αποδράσει» από την περιοχή χωρίς να αποκαταστήσει τα ορυχεία και χωρίς πρόβλεψη για το κόστος αποκατάστασης που φτάνει τα 2 δις ευρώ.
  • Η διαχείριση του ταμείου δίκαιης μετάβασης να γίνεται από την Περιφέρεια
  • Εφαρμογή προγράμματος άμεσης παρέμβασης στην Δυτική Μακεδονία για να σταματήσει η ραγδαία ύφεση.

Η επικεφαλής του συνδυασμού «ΕΛΠΙΔΑ» μίλησε για μια περιφέρεια που θα πρέπει να έχει συνδυασμένες μεταφορές και υποδομές (αεροδρόμια και οδικό δίκτυο) προκειμένου να μπορέσει να ανταπεξέλθει στην ανταγωνιστικότητα και να προσελκύσει επενδύσεις. Δεσμεύτηκε πως θα στηριχθούν οι αδύναμες ομάδες του πληθυσμού και πως θα αξιοποιηθούν αποτελεσματικά τα διαθέσιμα κονδύλια.

Μίλησε για δημιουργία 6.000 θέσεων εργασίας σε ορίζοντα πενταετίας που θα δημιουργηθούν από τον πρωτογενή τομέα και τα αρδευτικά, τις εργασίες στις αποκαταστάσεις και από ουσιαστικά προγράμματα στήριξης της επιχειρηματικότητας με στόχο να «γίνει η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας ένα πραγματικό υπόδειγμα Δίκαιης Μετάβασης» ανέφερε.

«Οι Δυτικομακεδόνες μπορούν και το έχουν αποδείξει. Μαζί θα αξιοποιήσουμε άμεσα τα διαθέσιμα κονδύλια και θα τροφοδοτούμε συνέχεια το πρόγραμμα της επιχειρηματικότητας. Αυτή την πενταετία η περιφέρειά μας παίζει το τελευταίο της χαρτί και οι κύριοι Κασαπίδης και Αμανατίδης έχουν τεράστια ευθύνη ο ένας ως Περιφερειάρχης και ο άλλος ως κυβερνητικός βουλευτής που πήραν ένα πρόγραμμα 290 εκατ. και δεν κατάφεραν να το απορροφήσουν» είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, μιλώντας για το πως θα καταφέρει να εφαρμόσει το πρόγραμμά της, είπε πως θα βελτιώσει τους ρυθμούς αξιοποίησης, θα διαπραγματευτεί με την Κυβέρνηση και να θα διεκδικήσει ξ διαχείριση των κονδυλίων να γίνει στην περιοχή και όχι Αθηνοκεντρικά και θα εφαρμόσει μια επιτελική λειτουργία της Περιφέρειας και όχι δημοσιουπαλλική.

Σωκράτης Μουτίδης – www.xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση