Για δεύτερη φορά λεηλατήθηκε η «Λαγομάνα» του ΕΟΣ Κοζάνης στα Πιέρια

2 Min Read

Στόχος διαρρηκτών για δεύτερη φορά μέσα σε τρία χρόνια έγινε το ορειβατικό καταφύγιο της «Λαγομάνας» που διαχειρίζεται ο ΕΟΣ Κοζάνης στα Πιέρια Όρη. Το πανέμορφο και οργανωμένο καταφύγιο που βρίσκεται σε εξαιρετική τοποθεσία και ξεκουράζει τους ορειβάτες, λεηλατήθηκε πριν λίγες μέρες από αγνώστους, οι οποίοι προκάλεσαν καταστροφές.

«Είναι ένα προσήλιο σημείο το οποίο είναι τελείως αφύλακτο πάνω στο βουνό και υπάρχει πρόσβαση μόνο από έναν δρόμο» αναφέρει ο πρόεδρος του ΕΟΣ Κοζάνης Αλέξανδρος Τσολάκης, ο οποίος τονίζει πως κατά την πρώτη διάρρηξη οι άγνωστοι κατέστρεψαν και μια κεραία κινητής τηλεφωνίας που βρίσκεται 500 μέτρα πιο πάνω. «Είχαν πάρει τότε όλες τις μπαταρίες  και τις πόρτες και τα παράθυρα αλουμινίου. Έσπασαν όλες τις πόρτες, λεηλάτησαν κυριολεκτικά το μέρος. Αυτή τη φορά ήταν σαν να πήγαν οι ίδιοι και έσπασαν ότι κατά κάποιο τρόπο άξιζε» τονίζει. 

Οι ζημιές που προκάλεσαν αυτή τη φορά είναι μια ξηλωμένη κάσα από την κεντρική πόρτα, αφαίρεσαν κάποια εργαλεία από την αποθήκη, εξοπλισμό κουζίνας, τρόφιμα και μποτίλιες με γκάζι και επιχείρησαν να ξηλώσουν και πάλι τα αλουμίνια από την τζαμαρία. «Φαίνεται κάτι να τους διέκοψε και άφησαν την κλοπή στη μέση» υπογραμμίζει  ο κ. Τσολάκης. 

Ο ΕΟΣ Κοζάνης είχε υποβάλει μήνυση αλλά αυτή τη φορά αρκέστηκε στην αναφορά στο αστυνομικό τμήμα Βελβεντού. Η ασφάλεια έχει πάρει δακτυλικά αποτυπώματα από διάφορα σημεία του καταφυγίου. «Αφήσαμε το υλικό που δείχνει την καταγραφή από την αστυνομία για να ξέρουν οι δράστες ότι τους αναζητούν. Η αναφορά που κάναμε έγινε περισσότερο για να ενημερώσουμε τους πολίτες ότι γίνονται ληστείες στην περιοχή. Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε είναι να τους καθυστερούμε» τόνισε ο κ. Τσολάκης.

Θένια Βασιλειάδου  xronos-kozanis.gr

Μοιραστείτε την είδηση