Για «εμπαιγμό» κατηγόρησε το Υπουργείο Ενέργειας και τη ΔΕΗ στο θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής ο Δήμαρχος Κοζάνης Λ. Ιωαννίδης- Λ. Μαλούτας: Ζοφερό το μέλλον της μετεγκατάστασης

2 Min Read

Ιδιαίτερα ενοχλημένος εμφανίστηκε ο Δήμαρχος Κοζάνης Λευτέρης Ιωαννίδης για τη στάση του Υπουργείου Ενέργειας και της ΔΕΗ στο θέμα της μετεγκατάστασης της Ακρινής, μετά και την τελευταία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε πριν λίγες μέρες στην Αθήνα.

Ο κ. Ιωαννίδης ο οποίος όπως τόνισε ποτέ δεν ήταν ιδιαίτερα αισιόδοξος για το θέμα, ανέφερε πως «πλέον είναι ξεκάθαρο πως  έχουμε να κάνουμε με εμπαιγμό, πλέον, τόσο εκ μέρους του Υπουργείου, όσο και εκ μέρους της ΔΕΗ. Οι άνθρωποι της Ακρινής και αυτό είναι κάτι που το αντιλαμβανόμαστε όσοι συναναστρεφόμαστε με την τοπική κοινωνία,  έχουν κάθε δικαίωμα να νιώθουν απογοητευμένοι και κάθε δικαίωμα να νιώθουν ότι δεν τους αντιμετωπίζουν με την ειλικρίνεια και τη σαφήνεια που πρέπει. Δεν μπορούν να προγραμματίσουν τη ζωή τους και τίποτα για την επόμενη δεκαετία. Είναι στοιχειώδης υποχρέωση του Υπουργείου, που έχει την ευθύνη αλλά και της ΔΕΗ να πουν την αλήθεια στους πολίτες και να δεσμευτούν σε συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα. Η μετεγκατάσταση της Ακρινής είναι αδιαπραγμάτευτη».

Όπως ειπώθηκε ένα επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα γίνει στην Ακρινή ώστε όλοι να αναλάβουν τις ευθύνες τους.

Για παρατεταμένη κοροϊδία των κατοίκων της Ακρινής έκανε λόγο ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Λάζαρος Μαλούτας τονίζοντας πως τα τελευταία 4-5 χρόνια δεν έχει γίνει τίποτα συμπληρώνοντας πως το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό για τη μετεγκατάσταση.

Μοιραστείτε την είδηση