Για φιλοαμερικανισμό κατηγορεί το Δήμο Κοζάνης η Λαϊκή Συσπείρωση σχετικά με πρόγραμμα χορού στα σχολεία

4 Min Read

Ο Δήμος Κοζανης σε ρόλο ξεπλύματος του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. (ή αλλιώς «καλώς τα αμερικανάκια τα ζουμπουρλούδικα»)

Το κατάπτυστο πρόγραμμα Flexible του Υπουργείου Παιδείας που προωθείται στα σχολεία με αποκλειστική χρηματοδότηση από το Υπουργείο Εξωτερικών των ΗΠΑ, έχει στόχο να μάθουν οι μαθητές την «Αμερικάνικη ιστορία» απευθείας από την «πηγή». Έρχεται να εξυπηρετήσει την προτροπή που αποτυπώθηκε στην έκθεση του State Department προς την κυβέρνηση «μέσα από το εκπαιδευτικό σύστημα να αμβλύνει τα αισθήματα αντιαμερικανισμού που υπάρχουν στην ελληνική κοινωνία». Ανάλογες φιέστες έφτασαν και στην πόλη μας.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα η Αμερικάνικη Πρεσβεία και η Στέγη Ιδρύματος Ωνάση , με την υπογραφή της Δημοτικής Αρχής, της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Νομού Κοζάνης και του ΔΗΠΕΘΕ από κοινού συνδιοργανώνουν παράσταση χορού για τα σχολεία της πόλης, ένα «πανηγύρι ομορφιάς και νιότης» όπως δηλώνουν, για να μάθουν οι μαθητές μέσα από την κινησιολογία και το χορό την «ένταξη στην ομάδα χωρίς διακρίσεις», την κοινωνικοποίηση, «να απελευθερώσουν τις δυνατότητες τους» . Τους έπιασε ο πόνος δηλαδή για την υγιή ψυχοσωματική ανάπτυξη των μαθητών. Ντύνουν με το μανδύα της δήθεν «χαράς», τόσο το συγκεκριμένο όσο και άλλα προγράμματα για να αθωώσουν στην ουσία τους επικίνδυνους σχεδιασμούς των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας.

Όλοι αυτοί θέλουν να ξεχάσουμε το «πανηγύρι» θανάτου στους ρυθμούς του οποίου «χόρευαν» οι μαθητές της Γιουγκοσλαβίας κατα τη διάρκεια των βομβαρδισμών που έστησαν οι ΗΠΑ και το ΝΑΤΟ στην περιοχή των Βαλκανίων πριν 20 χρόνια. Δεν ξεχνάμε τα βομβαρδισμένα σχολεία, τα νοσοκομεία και τα σπίτια. Την «απελευθέρωση των δυνατοτήτων» των   πνιγμένων προσφυγόπουλων από τη Συρία και τις χώρες της Μέσης Ανατολής. Τις αλλαγές συνόρων και τις νέες εντάσεις που ετοιμάζουν στα Βαλκάνια, με πρώτο καλοθελητή την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που με ανυπέρβλητο ζήλο μετατρέπει τη χώρα με απέραντη ΝΑΤΟϊκή βάση.

Όσο «όμορφα» και αν προσπαθούν να παρουσιάσουν το «έργο» της Αμερικάνικης Πρεσβείας στην πόλη μας, ο βρώμικος ρόλος των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ δεν ξεπλένονται. Ο λαός δεν μπορεί να ξεχάσει το «έργο» των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο γκριζάρισμα του Αιγαίου, στη διχοτόμηση της Κύπρου, στο μακελειό των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Είναι επικίνδυνος για το λαό ο πρωταγωνιστικός ρόλος που επιδιώκει κυβέρνηση στους σχεδιασμούς των Αμερικανών. Σε αυτό το έργο της κυβέρνησης φαίνεται ότι υπάρχουν και άλλοι καλοθελητές. Έχουν σοβαρή ευθύνη τόσο η Δημοτική Αρχή όσο και η Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για τη συνδιοργάνωση της εκδήλωσης.

Δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό απο τους εκπροσώπους του κεφαλαίου στους Δήμους όπως είναι η σημερινή δημοτική αρχή. Αφού στήριξαν την απελευθέρωση της αγοράς ηλεκτρικής ενέργειας με τις τραγικές συνέπειες για την περιοχή, αφού εργάζονται για να διασφαλίσουν φιλοεπενδυτικό περιβάλλον ενόψει της μεταλιγινιτικής περιόδου με ειδικές οικονομικές ζώνες, αφού υπηρετούν την πολιτική της ανταποδοτικότητας και της επιχειρηματικής λειτουργίας των Δήμων, την παράδοση των προσφύγων στα νύχια των ΜΚΟ τώρα ευθυγραμμισμένοι με τις επιταγές του State Department έρχονται να επιτεθούν στις συνειδήσεις των μαθητών ώστε να διαμορφωθεί φιλονατοϊκή- φιλοαμερικάνικη συνείδηση.

Καλούμε τους εργαζόμενους και το λαό της Κοζάνης να βγάλει τα συμπεράσματα του και να δώσει αποφασιστική απάντηση σε αυτούς τους σχεδιασμούς στηρίζοντας μαζικά τα ψηφοδέλτια της Λαϊκής Συσπείρωσης.

 

Κοζάνη 15/3/2019

Μοιραστείτε την είδηση