Για προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής του δράσης καταγγέλλει το δήμο Κοζάνης το ΚΚΕ- Η απάντηση του Δημάρχου

3 Min Read

Tην προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης του ΚΚΕ και της ΚΝΕ από τον δήμαρχο Κοζάνης, Λευτέρη Ιωαννίδη, καταγγέλλει η Τομεακή Επιτροπή Κοζάνης του ΚΚΕ, προειδοποιώντας ότι θα πέσει στο κενό.

Το θέμα αφορά στο «κατέβασμα» των αφισών για το Φεστιβάλ της ΚΝΕ σε εφαρμογή της νομοθεσίας για την υπαίθρια διαφήμιση και του κανονισμού καθαριότητας, όπως είχε απαντήσει ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Γιάννης Γρηγοριάδης σε ρεπορτάζ που φιλοξένησε «Ο Χρόνος» την προηγούμενη εβδομάδα.

- Advertisement -

Συγκεκριμένα, σε ανακοίνωσή της η ΤΕ Κοζάνης αναφέρει:

«Η διοίκηση του Δήμου Κοζάνης επέβαλε πρόστιμο στο ΚΚΕ, για αφισοκόλληση “χωρίς άδεια” για τις πολιτικές – πολιτιστικές εκδηλώσεις του Φεστιβάλ ΚΚΕ – ΚΝΕ.

Εκτός από “αφισο-κυνηγός”, ο δήμαρχος Κοζάνης επιχειρεί να γίνει και “εισπράκτορας” προστίμων για τη δραστηριότητα ενός πολιτικού κόμματος…

Μάλλον το αντικομμουνιστικό του μένος είναι τέτοιο, παρά το προσωπείο του “προοδευτικού” που θέλει να εμφανίζει, που δεν του επιτρέπει τη διάκριση ανάμεσα στην δραστηριότητα ενός πολιτικού φορέα και την εμπορική διαφήμιση.

Τον προειδοποιούμε: Το ΚΚΕ, 100 χρόνια τώρα, δεν έχει κάνει ούτε βήμα πίσω από την υπεράσπιση των συμφερόντων των εργαζομένων, των λαϊκών στρωμάτων.

Ακόμα και στις πιο μαύρες μέρες των διώξεων και της παρανομίας, το ΚΚΕ δεν σταμάτησε ούτε λεπτό να προσπαθεί να έρθει σε επαφή με το λαό και τη νεολαία, με όλους όσους πλήττονται από τις αντιλαϊκές πολιτικές.

Το ΚΚΕ δεν έκανε πίσω ούτε και όταν μέλη και στελέχη του καταδικάζονταν σε θάνατο και εκτελούνταν, γιατί διέδιδαν τις ιδέες τους.

Γι’ αυτό όσα πρόστιμα και να βάζει ο κ. Ιωαννίδης, ποινικοποιώντας στην πραγματικότητα την πολιτική δράση, δεν πρόκειται να συμμορφωθούμε “προς τας υποδείξεις”.

Και πραγματικά είναι άξιο απορίας …ποιος πραγματικά είναι ο στόχος του. Να φιμώσει το ΚΚΕ; Ξέρει πολύ καλά ότι κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Τον ενημερώνουμε ότι τέτοιου είδους αποφάσεις μάς πεισμώνουν περισσότερο».

Η απάντηση του Λευτέρη Ιωαννίδη

Βλέποντας το δελτίο τύπου του ΚΚΕ και τις καταγγελίες εναντίον μου περί προσπάθειας ποινικοποίησης της πολιτικής δράσης, νομίζω πως κατά βάθος κρύβεται η προσπάθεια να διεκδικήσουν διακριτή μεταχείριση.

Αρνούμαι να κατανοήσω το, παράλογο για μένα, αίτημα του ΚΚΕ να ρυπαίνει την πόλη με αφίσες και πανό, όταν αυτό δεν ισχύει για κανέναν άλλο, ούτε καν για τα νομικά πρόσωπα του Δήμου Κοζάνης.

Να ενημερώσω λοιπόν πως αντίστοιχα πρόστιμα έχουν επιβληθεί σε πολλούς και διάφορους φορείς (κόμματα, Ν.Π.Δ.Δ., πολιτιστικούς συλλόγους, κ.λ.π.), αλλά και επιχειρήσεις, χωρίς διάκριση!

Τα στοιχεία είναι στην διάθεση του οποιοδήποτε!

Μοιραστείτε την είδηση