Για “θέατρο του παραλόγου” κάνει λόγο ο Χάρης Κουζιάκης για τα τραπεζοκαθίσματα στην πλατεία

3 Min Read

Για “θέατρο του παραλόγου” κατηγορεί ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης Κοζάνη Τόπος Να Ζεις  Χάρης Κουζιάκης τη Δημοτική αρχή με αφορμή τις αλλαγές στη διαχείριση των κοινοχρήστων χώρων , που  φέρνει ο νέος Κανονισμός, που τέθηκε σε διαβούλευση και συγκεκριμένα η χωροθέτηση στο πάνω μέρος της κεντρικής  πλατείας  θέσεων ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων για όσα καταστήματα έχουν πρόσοψη στην πλατεία  (ουσιαστικά πρόκειται για μονιμοποίηση της προσωρινής κατάστασης, που υπήρχε εξαιτίας των μέτρων για τον κορωνοιό).

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση του ο κ. Κουζιάκης “η άδεια για την ανάπτυξη τραπεζοκαθισμάτων ατελώς σε αυτό το σημείο της κεντρικής πλατείας δόθηκε σύμφωνα με τον Ν. 4688/2020 σε συνδυασμό με το βασιλικό διάταγμα 24.9/20.10.1958 στα πλαίσια των μέτρων για την αντιμετώπιση της πανδημίας αλλά και της στήριξης των επιχειρήσεων που δεν μπορούσαν να λειτουργήσουν λόγω των πολύ αυστηρών πρωτοκόλλων που υπήρχαν τότε. Η δυνατότητα αυτή δεν παρατάθηκε περαιτέρω και έληξε στις 15/01/2023 με άμεση συνέπεια τον περιορισμό των τραπεζοκαθίσματων στα προ πανδημίας όρια” και συνέχισε τονίζοντας πως “η δημοτική αρχή Μαλούτα δεν έδειξε διάθεση να συμμορφωθεί με τη νομοθεσία και επέτρεψε για κάποιο «μεταβατικό» διάστημα την ίδια κατάσταση. Όταν το διάστημα ξεπέρασε τα όρια του μεταβατικού και προμήνυε μια μόνιμη κατάσταση υπήρξαν φυσιολογικές αντιδράσεις τόσο από πολίτες όσο και από άλλους επιχειρηματίες του χώρου αφού θεώρησαν, δικαίως, ότι παραβιάζεται η νομιμότητα και η αρχή της ίσης μεταχείρισης με αποκλειστική ευθύνη του Δήμου Κοζάνης“.

Συμφωνά με τον κ. Κουζιάκη ο νέος κανονισμός κοινοχρήστων χώρων ουσιαστικά νομιμοποιεί και μονιμοποιεί την μέχρι τώρα έκτακτη κατάσταση και δίνει την δυνατότητα ανάπτυξης τραπεζοκαθισμάτων στον κεντρικό πεζόδρομο και την πλατεία, “παρά τις μέχρι τώρα δημόσιες δεσμεύσεις του κυρίου Μαλούτα, αποδεικνύει για μια ακόμη φορά την αφερεγγυότητα της και την έλλειψη οποιουδήποτε οργανωμένου σχεδιασμού για την πόλη“.

Στόχος της Δημοτικής Κίνησης «Κοζάνη – Τόπος να Ζεις», καταλήγει η ανακοίνωση,  σχετικά με την διαχείριση των κοινόχρηστων χώρων “είναι ο σεβασμός και η προστασία του ελεύθερου κοινόχρηστου χώρου προς όφελος όλων των πολιτών – χρηστών με έμφαση στις ευαίσθητες ομάδες, σε συνδυασμό με την στήριξη της υγιούς επιχειρηματικότητας με ισονομία και ίδια μετρά και σταθμά για όλους. Επιδίωξη μας για τον Δήμο Κοζάνης η επίτευξη κοινωνικής δικαιοσύνης, κοινωνικής συναίνεσης και κοινωνικής συνοχής σε κάθε επίπεδο“.
Μοιραστείτε την είδηση