Για το χθες, ή για το αύριο;

3 Min Read

Παρακολουθώ κ. Πρόεδρε την εκστρατεία η οποία εκπορεύεται πρωτίστως από εσάς, διεκπεραιώνεται από τους υπουργούς και τα στελέχη σας και αποθεώνεται από τα προσκείμενα στην παράταξη σας έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης. Μια  εκστρατεία, με αφορμή την επέτειο του δημοψηφίσματος, της  5ης Ιουλίου 2015, όπου το άσπρο έγινε μαύρο, με την μεγάλη κωλοτούμπα του Αλέξη Τσίπρα. Παρακολουθώ και απορώ: Με τέτοιου περιεχομένου «βαρύ πυροβολικό» θα πορευθείτε προς τις εκλογές, είτε αυτές γίνουν το Φθινόπωρο, είτε στην ώρα τους;

Θα θυμάσθε ασφαλώς ότι τον Ιούνιο του 2019 είχαμε εκλογές. Κατά τις όποιες οι Ελληνίδες και οι Έλληνες «δίκασαν» και «καταδίκασαν» τον Τσίπρα και τους συν αυτώ για τα πεπραγμένα τους. Μέρος των οποίων ήταν και η φαρσοκωμωδία του δημοψηφίσματος. Και επέλεξαν εσάς και το κόμμα σας για να σας αναθέσουν την διακυβέρνηση του τόπου. Ώστε να επουλώσετε τις πληγές από τους ερασιτεχνισμούς, τους πειραματισμούς και τις αμέτρητες «αυταπάτες» εκείνης της περιόδου. Είτε έφεραν την υπογραφή του Βαρουφάκη, του Λαφαζάνη, είτε του Τσίπρα. 

- Advertisement -

Αν πρόκειται απλώς για μια επετειακή αναφορά, έτσι για να μην ξεχνούν οι πολίτες τα όσα βίωσαν με το κλείσιμο των τραπεζών και τον έλεγχο των κεφαλαίων, κυρίως δε το πώς μας φόρτωσαν με νέα μνημόνια εκείνοι του τάχα θα τα …έσκιζαν, ουδείς ψόγος. Αν όμως σε αυτά τα «πύρινα βέλη» εξαντλείται η πολιτική φαρέτρα σας, τότε κάτι δεν πάει καθόλου καλά. 

Οι πολίτες που θα προσέλθουν στις κάλπες, άλλα περιμένουν και όχι εμμονή στην παρελθοντολογία. Περιμένουν να ακούσουν τα σχέδια και τα προγράμματα, όλων, για το πώς θα γίνει καλύτερη η ζωή τους τα επόμενα χρόνια, την επόμενη τετραετία. Και, βεβαίως, δεν το περιμένουν από τα κόμματα του 2, του 3, ή και του 6%. Το περιμένουν πρωτίστως από τα τρία μεγαλύτερα κόμματα, ένα ή δυο από τα οποία πρόκειται να σχηματίσουν κυβέρνηση, αναλόγως του αποτελέσματος των εκλογών. 

Για το χθες, για το 2015, έχουμε πια ψηφίσει. Τώρα θα κριθούν δυο πράγματα. Από την μια η αποτελεσματικότητα της δικής σας διακυβέρνησης και από την άλλη η πειστικότητα και ο ρεαλισμός των προγραμμάτων που θα απλώσουν, αυτά τα κόμματα, στον πολιτικό πάγκο αυτής της τεράστιας «λαϊκής αγοράς». Στην οποία προσδοκούμε να έχουμε να επιλέξουμε φρέσκα προϊόντα, ούτε μπαγιάτικα, ούτε κατεψυγμένα. 

Μοιραστείτε την είδηση