Για τον Μίλτο Τεντόγλου, μίλησε ο προπονητής του Γιώργος Πομάσκι

3 Min Read

Με αφορμή το Πανελλήνιο πρωτάθλημα στίβου ανδρών και γυναικών που θα διεξαχθεί στον Βόλο, το Σαββατοκύριακο, ο προπονητής του Μίλτου Τεντόγλου, Γιώργος Πομάσκι μίλησε στην κάμερα της ΕΡΤ για τον Έλληνα Ολυμπιονίκη και για τη συνεργασία που έχουν, σκιαγραφώντας το προφίλ του.

Σύμφωνα με τον κ. Πομάσκι στο Βόλο αναμένονται πολύ καλές επιδόσεις, καθώς είναι η τελευταία ευκαιρία ορισμένων αθλητών να προκριθούν στο παγκόσμιο πρωτάθλημα στίβου τον Αύγουστο στη Βουδαπέστη. «Θα δουλέψουμε, είμαστε σε καλή φόρμα και περιμένουμε πάρα πολύ καλές επιδόσεις από τα παιδιά μας» τόνισε. Όσον αφορά στο μοναδικό μετάλλιο που λείπει από τη συλλογή του Μίλτου, αυτό του χρυσού σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα, σημείωσε πως είναι ένα επιπλέον κίνητρο και δουλεύουν προς αυτή την κατεύθυνση. «Θα καταβάλουμε τη μέγιστη προσπάθεια, γιατί έτσι ολοκληρώνει ένα Grand Slam ο αθλητής μου. Είναι ένας στόχος που ο Μίλτος θέλει να τον καταφέρει με τον καλύτερο τρόπο. Του ξέφυγε πέρυσι στο Όρεγκον, αλλά φέτος θα είναι πανέτοιμος. Είναι εγκεφαλικός αθλητής, θέλει μεγάλο συναγωνισμό, να τσαντιστεί, να γυρίσουν τα μάτια του κι έτσι λειτουργεί άψογα. Αν είναι κάποιος πιο απλός αγώνας, τον οποίο έχει κερδίσει μια – δύο φορές, είναι λίγο πιο ήρεμος στην αγωνιστική του συμπεριφορά. Γι’ αυτό τον έχω παρομοιάσει με τον Μάικλ Τζόρνταν, καθώς πρέπει να είναι σε υψηλό βαθμό η ένταση για να λειτουργήσει καλά» σημείωσε ο κ. Πομάσκι.

Ο προπονητής του Τεντόγλου συνέχισε λέγοντας πως ο Μίλτος είναι «ένα παιδί το οποίο κοιτάει μόνο τη δική του δουλειά και διαβάζει πάρα πολύ». «Πρέπει να είμαι πολύ προετοιμασμένος για να πετύχω και το συναίσθημά του και την ακριβή γνώμη του για κάποια κίνηση στη φόρα και στο άλμα, για να συμπίπτουμε. Είναι πάρα πολύ καλός τεχνικά και αυτά τα σημεία νομίζω είναι αυτά που τον χαρακτηρίζουν, ενώ είναι διαφορετικός στις δύσκολες και κρίσιμες στιγμές», ανέφερε χαρακτηριστικά. Στη συνέχεια ο κ. Πομάσκι είπε ότι ο Τεντόγλου είναι πιο «δύσκολος», όταν κάνει προπόνηση, και πως την ώρα που αγωνίζεται λειτουργεί άψογα, ενώ ακόμα και στην περίπτωση που έχει κάποια άκυρη προσπάθεια, δεν θα έχει κανένα πρόβλημα να ανταποκριθεί, να συνεχίσει και να είναι ακριβής. «Πολλές φορές το προκαλεί, να είναι τόσο μεγάλη η ένταση και η προσήλωσή του. Κάνοντας ένα μικρό άκυρο, μπορεί να το διορθώσει ανά πάσα στιγμή. Ο Μίλτος θέλει να του δώσεις μόνο τον στόχο. Αν του τον δώσεις είναι πολύ εύκολη στη συνέχεια η πορεία του» τόνισε ο ίδιος.

Τέλος σημείωσε πως το πρόγραμμα τους φέτος είναι πιο ομαλό, καθώς είναι μια προ-Ολυμπιακή χρονιά, ενώ ο στόχος είναι οι Ολυμπιακοί Αγώνες. «Φέτος το περάσαμε πιο ομαλά, πιο ήρεμα, με πιο συγκεκριμένες επιβαρύνσεις. Του χρόνου θα είναι στο φουλ της προετοιμασίας και της απόδοσης και θα ψάχνουμε το 120% και τότε θα μιλάμε για τις επιδόσεις» κατέληξε ο κ. Πομάσκι.

Θένια Βασιλειάδου

Μοιραστείτε την είδηση