Γιάννης Θεοφύλακτος: Η Κυβέρνηση αποκαθιστά την αδικία σε βάρος των σεισμόπληκτων της Αιανής

1 Min Read

Αποκαθίσταται η αδικία για τους σεισμόπληκτους της Αιανής (του τελευταίου σεισμού του 2013). Μετά από πολύμηνη προσπάθεια του βουλευτή Κοζάνης (ΣΥΡΙΖΑ), Γιάννη Θεοφύλακτου και μετά από τη θετική στάση του αρμόδιου υπουργού υποδομών Χρήστου Σπίρτζη, αποκαταστάθηκε η αδικία των αποφάσεων της Κυβέρνησης Σαμαρά – Βενιζέλου, σε βάρος των σεισμόπληκτων της Αιανής.

Συγκεκριμένα, ενώ σε ανάλογες αποφάσεις στήριξης των σεισμόπληκτων (π.χ. Αχαΐα, Κεφαλλονιά και Ιθάκη, Αμφίκλεια) η δωρεάν κρατική ενίσχυση ανερχόταν σε 80% και το υπόλοιπο 20% προερχόταν από άτοκο δάνειο,στην Αιανή είχε αποφασιστεί η δωρεάν κρατική ενίσχυση να περιορίζεται μόλις στο 40% .

- Advertisement -

Το αποτέλεσμα ήταν πολλοί συμπολίτες μας να μην μπορέσουν να αποκαταστήσουν τα χτυπημένα από τον σεισμό σπίτια τους. Με τη δημοσιευμένη στο ΦΕΚ της 30-3-2017 ΚΥΑ (Σπίρτζης, Τσακαλώτος, Χαρίτσης) αποκαθίσταται η αδικία των προηγούμενων κυβερνήσεων σε βάρος των κατοίκων της Αιανής, καθώς αποφασίζεται ότι η δωρεάν κρατική ενίσχυση ανέρχεται στο 80% (και το υπόλοιπο 20% καλύπτεται με άτοκο δάνειο).

Μοιραστείτε την είδηση