Γιώργος Θεοδωρίδης ο τελειομανής!

4 Min Read

Ο Γιώργος Θεοδωρίδης, ένας από τους κορυφαίους σπρίντερ που ανέδειξε η χώρα μας στον κλειστό και τον ανοιχτό στίβο, μπορεί να έχει αποσυρθεί εδώ και λίγα χρόνια από την ενεργό δράση και να έχει επιστρέψει στην γεννέτειρά του την Κοζάνη, παραμένει όμως κοντά στην μεγάλη του αγάπη, τον στίβο πλέον από το πόστο του προπονητή.

Ως προπονητής στον Φιλαθλητικό Σύλλογο Κοζάνης ακούραστος, μοιράζει το χρόνο του μεταξύ του σταδίου, που συνεχίζει να είναι το δεύτερο «σπίτι» του, όπως ήταν στα αθλητικά του χρόνια, της εργασίας του στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και την ανατροφή του μικρού του γιού! Στο στάδιο έχει δημιουργήσει ένα πολύ ελπιδοφόρο φυτώριο νέων αθλητών και αθλητριών και έχει κερδίσει την εμπιστοσύνη των γονέων και της διοίκησης με τις ακαδημαικές του γνώσεις, την εμπειρία του από την πλούσια αθλητική του καριέρα, κυρίως όμως λόγω της τελειομανίας που τον χαρακτηρίζει σε κάθε τι με το οποίο ασχολείται!

- Advertisement -

Την Κυριακή 21 Μαΐου η πόλη της Κοζάνης υποδέχτηκε για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στην Πλατεία Νίκης την διοργάνωση Βίκος Street Relays,τις σκυταλοδρομίες δρόμου για ανθρώπους κάθε ηλικίας και κάθε επιπέδου φυσικής κατάστασης, μια γιορτή του αθλητισμού που γέμισε την κεντρική πλατεία και τους γύρω δρόμους με χαρούμενους δρομείς. Η διοργάνωση μπορεί να κρατά μόλις λίγες ώρες αλλά απαιτεί πολύμηνο σχεδιασμό, προγραμματισμό, ενέργειες γραφειοκρατικές, κουραστικές πολλές φορές ίσως βαρετές αλλά απαραίτητες και τεράστια συνεχή προσπάθεια για την επικοινωνία του αγώνα, ώστε να πειστεί η τοπική κοινωνία να την αγκαλιάσει και να συμμετέχει.

Όλα τα παραπάνω που οδήγησαν στην τεράστια επιτυχία της διοργάνωσης ήταν one man show! Η επιτυχία της διοργάνωησης οφείλεται στην τελειομανίας του πρωταθλητή μας που ακόμα και όταν δόθηκε η εκκίνηση και ξεχύθηκαν οι δρομείς με τις σκυτάλες στον “στίβο” ο ίδιος ήθελε αυτό το κάτι παραπάνω!

Ήθελα λίγο ακόμα κόσμο, λίγους ακόμα δρομείς! Η Κοζάνη έχει ανάγκη από έναν τέτοιο αγώνα. Πρέπει και μακάρι να καθιερωθεί. Εμείς από την πλευρά μας πρέπει να τον στηρίξουμε και το σημαντικό είναι ότι μετά την πρώτη φορά, άρεσε και γι’ αυτό επιστρέφουν. Είναι ένας αγώνας που όλοι μπορούν να πάρουν μέρος και να ζήσουν την εμπειρία. Η διαφορά που κάνουν τα Street Relays, πέρα της γιορτής και διασκέδασης, είναι πως δεν υπάρχει για μένα νικητής. Πιστεύω ότι σχεδόν κανείς δεν ασχολείται με τους πρώτους, αλλά μπαίνουμε για να τρέξουμε και όποιοι τερματίζουν είναι κερδισμένοι. Φέτος είναι ένας ακόμη λόγος για να στηρίξουμε τη διοργάνωση, καθώς έχει κοινωνικό σκοπό, αφού μετέχουμε για τον Σύλλογο Γονέων-Κηδεμόνων & Φίλων ατόμων με αυτισμό του Ν. Κοζάνης.Είμαστε ευχαριστημένοι για την εικόνα, τη συμμετοχή και ελπίζουμε το ίδιο να είναι οι διοργανωτές, ο δήμος, η περιφέρεια, οι χορηγοί, όλοι όσοι συμβάλλουν να γίνει πράξη αυτός ο αγώνας. Αγαπάμε αυτό που κάνουμε, αγαπάμε την πόλη μας και θέλουμε να φέρουμε περισσότερο κόσμο κοντά στον αθλητισμό, που αποτελεί σημαντική διέξοδο στην εποχή που ζούμε. Είμαι ευχαριστημένος αλλά ήθελα λίγο ακόμα!!”

Πηγή http://seeda.gr/%CE%B3%CE%B9%CF%8E%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%82-%CE%B8%CE%B5%CE%BF%CE%B4%CF%89%CF%81%CE%AF%CE%B4%CE%B7%CF%82-%CE%BF-%CF%84%CE%B5%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CE%BF%CE%BC%CE%B1%CE%BD%CE%AE%CF%82/

Μοιραστείτε την είδηση