Γνωριμία με τις ομάδες του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με αφορμή τα εγκαίνια του χώρου της ΙΕΕΕ

2 Min Read

Μια μικρή γεύση από τις πολύ δραστήριες ομάδες που έχουν αναπτυχθεί στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας πήραν όσοι βρέθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου στο Τμήμα Μηχανολόγων και Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών, με αφορμή τα εγκαίνια του χώρου της ομάδας IEEE που δραστηριοποιείται σε ημερίδες, διαγωνισμούς και workshops σε διεθνές επίπεδο.
Οι φοιτητές κάλεσαν τον κόσμο της πόλης να γνωρίσει τη δράση των ομάδων. «Κάνουμε άνοιγμα στην τοπική κοινωνία» τόνισε ο Αλέξανδρος Μόδης από την ομάδα ΙΕΕΕ, με τον Ευθύμη Παππά, αρχηγό της Tyφoon να επισημαίνει πως «θέλουμε η κοινωνία να δει και να δει το έργο μας και δουλεύουμε πυρετωδώς, καθώς διαγωνιζόμαστε το φθινόπωρο του 2018 στην Αραγονία της Ισπανίας».
«Καλέσαμε τον κόσμο να δει τα projects μας» τόνισε ο Δημήτρης Αγγελόπουλος από την ομάδα της Ρομποτικής, ενώ ο Δημήτρης Ναϊκόπουλος από την ομάδα της αστροδιαστημικής αναφέρθηκε στο σκοπό της ομάδας που είναι η δημιουργία κοινότητας που να ασχολείται με θέματα αεροδιαστημικής.
Στην εκδήλωση έδωσαν το παρών οι φίλοι του Πανεπιστημίου, αυτοδιοίκηση και πολίτες, ενώ χαρακτηριστική ήταν η επισήμανση του προέδρου του Τμήματος Μηχανολόγων και Μηχανικών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών Παντελή Αγγελίδη πως «αυτή είναι μια αρχή για να δυναμώσουμε τις σχέσεις μας με την τοπική κοινωνία που δεν είναι στο επίπεδο που θα θέλαμε, καθώς το πανεπιστήμιο χρηματοδοτείται από την κοινωνία και οφείλει να επιστρέφει σε αυτή ότι μπορεί».

Σωκράτης Μουτίδης

Μοιραστείτε την είδηση