Γρεβενά: Σκιέρ τραυματισμένος από χιονοστιβάδα –Η τελευταία ενημέρωση

3 Min Read

Σταθερή παραμένει η κατάσταση της υγείας του 27χρονου σκιέρ που είχε παρασυρθεί από χιονοστιβάδα, καθώς η αξονική που του έγινε, σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Κοζάνης, έδειξε να είναι «καθαρή» στις κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις, για τις οποίες υπήρξε αρχικά ανησυχία από τους γιατρούς και έτσι δεν εμπνέει ανησυχία για την πορεία της υγείας του.

Στο Γενικό Νοσοκομείο Γρεβενών μεταφέρθηκε στις 16:23, ενώ παρασύρθηκε σήμερα (24/1/2021), γύρω στις 2:30 το μεσημέρι από χιονοστιβάδα εκτός των πιστών του Εθνικού Χιονοδρομικού Κέντρου της Βασιλίτσας Γρεβενών.

Ο νεαρός,  που φέρεται να έχει και κρανιογκεφαλικές κακώσεις, έχει τις αισθήσεις του και επικοινωνούσε τα μέλη του πληρώματος του ΕΚΑΒ, αλλά και με τους διασώστες του Χιονοδρομικού Κέντρου, που τον εντόπισαν αμέσως, καθώς είναι γνωστό το σημείο, στο οποίο πηγαίνουν ελεύθεροι σκιέρ για να κάνουν το αγαπημένο τους άθλημα.

Ο 27χρονος είχε φθάσει μαζί με άλλους τρεις φίλους του στη Βασιλίτσα σήμερα το πρωί και παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες, έφθασαν στην κορυφή του βουνού χωρίς να γίνουν αντιληπτοί από το προσωπικό του Εθνικού χιονοδρομικού Κέντρου.

Μάλιστα το συγκεκριμένο σημείο θεωρείται ιδιαίτερα επικίνδυνο, καθώς προπαραμονές της Πρωτοχρονιάς του 2018 είχε χάσει τη ζωή του, παρασυρόμενος από χιονοστιβάδα ένας 32χρονος σκιέρ.

Όπως και τότε έτσι και σήμερα το Εθνικό Χιονοδρομικό Κέντρο ήταν κλειστό και οι παρέες των νεαρών σκιέρ είχαν μεταβεί στο σημείο με τα πόδια.

Η παρέα του 27χρονου, μόλις αυτός παρασύρθηκε από τη χιονοστιβάδα ενημέρωσαν την Αστυνομία, η οποία με τη σειρά της ενημέρωσε την Ομάδα Διάσωσης του Χιονοδρομικού Κέντρου, την Πυροσβεστική και το ΕΚΑΒ.

Σε ελάχιστα λεπτά της ώρας η Ομάδα Διάσωσης εντόπισε το σκιέρ, ο οποίος ήταν μισο-θαμμένος στο χιόνι και αφού τον απεγκλώβισε του προσέφερε τις πρώτες βοήθειες. Στη συνέχεια με το ειδικό φορείο τον μετέφεραν στη βάση του Χιονοδρομικού Κέντρου, όπου περίμενε το ασθενοφόρο, το οποίο και τον παρέλαβε.

Ήδη έγινε αξονική στον 27χρονο για να διαπιστωθούν το πόσο σοβαρές είναι οι κρανιο-εγκεφαλικές κακώσεις, ενώ εκτός από τα τραύματα αυτά φαίνεται ότι έχει και κακώσεις στο ένα του πόδι.

ΕΡΤ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Μάκης Νασιάδης

Μοιραστείτε την είδηση