Το “Δυναμικό ΤΕΕ” για την ανάδειξη των οργάνων Διοίκησης του ΤΕΕ

6 Min Read
H επικεφαλής του συνδυασμού Παρασκευή Χριστοπούλου

Αγαπητοί συνάδελφοι και συναδέλφισσες,

Στον απόηχο της εκλογικής διαδικασίας για την ανάδειξη των οργάνων διοίκησης του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας/Τμήματος Δυτικής Μακεδονίας, όλοι οι υποψήφιοι του συνδυασμού Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για τη συγκινητική στήριξη και τα θετικά μηνύματα που δεχόμαστε όλο αυτό το διάστημα.

- Advertisement -

Στις εκλογές που πραγματοποιήθηκαν στις 19 Μαΐου, ο συνδυασμός μας συγκέντρωσε 527 ψήφους (ποσοστό 40,66%) με διαφορά μόλις 10 ψήφων από την παράταξη της ΔΚΜ. Από την πρώτη στιγμή, δηλώσαμε με δελτίο τύπου (21.05) ότι είμαστε ανοιχτοί σε συνεργασίες μεταξύ των συνδυασμών που συμμετείχαν στις εκλογές, ώστε να επιτευχθεί στην πράξη το βέλτιστο κλίμα λειτουργίας και παραγωγής έργου του Περιφερειακού μας Τμήματος.

Η παράταξη της ΔΚΜ επεδίωξε, αμέσως μετά τις εκλογές, να προχωρήσει στην ανανέωση της συν-διοίκησής της με το συνδυασμό της Νέας Πρότασης Μηχανικών. Από την ημέρα των εκλογών, πραγματοποιήθηκαν τρεις συνεδριάσεις της Διοικούσας Επιτροπής (στις 28.05, στις 13.06 και στις 02.07), μετά το πέρας των οποίων η παράταξη της ΔΚΜ, θα μπορούσε εφόσον είχε τη θέληση αυτή, να μιλήσει δια ζώσης με το συνδυασμό μας για την επόμενη ημέρα του ΤΕΕ/ΤΔΜ. Δεν το έπραξε. Τουναντίον, τηρούσε σιγή ισχύος συνεχίζοντας να καταψηφίζει όλες τις προτάσεις μας για εκπροσωπήσεις, όπως έκανε και τα προηγούμενα πέντε χρόνια.

Μόνο όταν έγινε αντιληπτό ότι ο συνδυασμός της Νέας Πρότασης Μηχανικών θα δεχόταν επίσης ως συνομιλητή και το συνδυασμό του Δυναμικού ΤΕΕ,  η παράταξη της ΔΚΜ στις 02.07 (ενάμιση μήνα μετά τις εκλογές) έστειλε ένα απολύτως προσχηματικό έγγραφο στο συνδυασμό μας αναγράφοντας μεταξύ άλλων ότι: «Η Δημοκρατική Κίνηση Μηχανικών Δυτικής Μακεδονίας αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, γεγονός που αποδεικνύει ότι αναγνωρίστηκε το έργο της διοίκησης που επιτελέστηκε τα προηγούμενα χρόνια και καθορίζει την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθηθεί την επόμενη τετραετία». Κάτι που ουδέποτε τήρησε στην εκλογική διαδικασία του 2019, όταν πρώτος ήταν ο συνδυασμός του Δυναμικού ΤΕΕ με διαφορά 146 ψήφων (12 %) και όχι 10 ψήφων (0,78 %).

Το αποκορύφωμα δε, ήταν η αποστολή των αντιφατικών προτάσεων συνεργασίας της τόσο προς το Δυναμικό ΤΕΕ όσο και προς τη Νέα Πρόταση Μηχανικών την ημέρα ανάδειξης των οργάνων διοίκησης (09.07) και με δελτίο τύπου σε όλα τα τοπικά μέσα για καθαρά επικοινωνιακούς λόγους, όπου η μεν προσχηματική πρόταση προς το Δυναμικό ΤΕΕ μιλούσε για συνεργασία και των τριών παρατάξεων ενώ η πρόταση προς τη Νέα Πρόταση Μηχανικών για συνέχιση της προηγούμενης συν-διοίκησης, αποκλείοντας δηλαδή για τα επόμενα 4 χρόνια και πάλι το Δυναμικό ΤΕΕ από τη Διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΔΜ. Αυτό αποδεικνύει ακριβώς το πνεύμα με το οποίο κινήθηκε όλο το διάστημα που μεσολάβησε από τις εκλογές.

Ο ανεξάρτητος συνδυασμός Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας, με επικεφαλής την Παρασκευή (Βούλα) Χριστοπούλου προχώρησε σε συνεργασία με τον ανεξάρτητο συνδυασμό Νέα Πρόταση Μηχανικών, με επικεφαλής το Νικόλαο Συλλίρη, και αναλαμβάνουν από κοινού τη διοίκηση του ΤΕΕ/ΤΔΜ. Κύριο μέλημά μας από εδώ και στο εξής είναι, όπως αναφέραμε και προεκλογικά, να νιώθουμε όλοι οι μηχανικοί ότι έχουμε έναν φορέα που μας εκπροσωπεί, μας αξιοποιεί και μας ανοίγει νέους ορίζοντες, με τελικό στόχο να αποτελεί το ΤΕΕ/ΤΔΜ καθοδηγητή στις εξελίξεις για την αλλαγή του αναπτυξιακού και οικονομικού μοντέλου της Δυτικής Μακεδονίας, πάντα με άποψη και επιστημονική τεκμηρίωση.

Στο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας, η Επικεφαλής μας Παρασκευή (Βούλα) Χριστοπούλου θα είναι Αντιπρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΔΜ για τους πρώτους 20 μήνες και Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του ΤΕΕ/ΤΔΜ για το υπόλοιπο διάστημα των 28 μηνών. Στη Διοικούσα επιτροπή στην έναρξη της νέας διοίκησης θα συμμετέχουν οι συνάδελφοι: Αλέξανδρος Τσολάκης, Γραμματέας Διοικούσας Επιτροπής και Κοταρίδης Κωνσταντίνος και Παμπόρης Βασίλειος, μέλη της Διοικούσας Επιτροπής. Οι υπόλοιποι εκλεγμένοι συνάδελφοι του Δυναμικού ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας στην Αντιπροσωπεία του Περιφερειακού μας Τμήματος είναι οι εξής:

Ευστράτιος Παπαδημητρίου, Πρόεδρος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΜ

Νικόλαος Ιωσηφίδης, Γενικός Γραμματέας της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΜ

Τσικαρδάνη Ελένη, Μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΜ

Ιωαννίδου Αναστασία, Μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΜ

Μπιλιώνης Γεώργιος, Μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΜ

Μιμίκου Ευδοκία, Μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΜ

Ζιώγας Κωνσταντίνος, Μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΜ

Θεοδωρίδης Γεώργιος, Μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΜ

Βαντσιώτης Αλέξανδρος, Μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΜ

Καραμάρκος Κωνσταντίνος, Μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΜ

Γκατζιούρα Μαρία, Μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΜ

Πασχαλίδης Αναστάσιος, Μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΜ

Ήργης Δημήτριος, Μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΜ

Ψωμιάδου Στέλλα, Μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΜ

Αντωνίου Θεόδωρος, Μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΜ

Κολίτσης Αναστάσιος, Μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΜ

Μπιτάκης Σταύρος, Μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΜ

Ντώνας Ιωάννης, Μέλος της Αντιπροσωπείας ΤΕΕ/ΤΔΜ

Συνεχίζουμε Δυναμικά για το ΤΕΕ που μας αξίζει!

Για το Δυναμικό ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας,

Η Επικεφαλής

Παρασκευή (Βούλα) Χριστοπούλου

Μοιραστείτε την είδηση